Julkalendern 2013 – Lucka 13

13december

Glad Lucia på er allesammans! Dagarna går fort nu och snart står julafton utanför dörren. Hur går det med julstressen? Idag är det Styxx Fantasy som sponsrar luckan med två spännande böcker, Borde vara död av Pål Eggert och De vassa tändernas skog av Carrie Ryan.

borde_vara_dod_LUBeskrivning av Borde vara död:
Hans blick var ögonklovad vid hennes. Hon var redan inne i honom. Hon kände hur hans tankar sprättades upp och blöd­de in i henne. Det var som om hon klyvdes i två. En Isa som talade sönder Jamal och en annan Isa som lyssnade till den sönderfallande själen. Det var så man dog för henne. Inifrån och ut.

Hisingen, Göteborg. På ett boende för hemlösa jobbar Sebastian som socialarbetare. Här möter han de som lever på samhällets botten: missbrukarna, de mentalt sjuka, de kriminella. Men han har aldrig tidigare mött någon som Isa.
När Isa kommer till boendet förändras allt. Döden verkar följa i hennes fotspår – personer hon talat med, som tidigare verkat ganska stabila, tar plötsligt livet av sig. Sebastian är övertygad om att hon döljer något bakom sin till synes normala fasad. Han är fast besluten att ta reda på vad innan fler människor mister livet, och han är inte utan resurser. Sebastian är nämligen inte heller exakt den han utger sig för att vara.

vassa_tanderna_coverBeskrivning av De vassa tändernas skog:
Marys värld är liten – en isolerad by mitt ute i skogen, omgärdad av stängsel. Stängslet är det enda som håller Mary och de andra byborna vid liv, för på andra sidan finns De vassa tändernas skog där de oheliga ständigt rör sig i jakt på mer människokött att infektera. Så har det varit i generationer och i byn har man satt upp enkla regler för att överleva: Man gör sin plikt och följer Systerskapets order, allt annat är oviktigt. Ändå kan Mary inte låta bli att drömma om världen utanför stängslet och det som kan finnas där, om havet som hon bara hört talas om och en gång sett på ett foto. En dag bryter sig de oheliga igenom stängslet. På några minuter utplånas stora delar av byn och Mary flyr ut i skogen. Kampen för att överleva har börjat och snart måste Mary göra viktiga val – mellan dröm och plikt, mellan mannen hon älskar och mannen som älskar henne. Vad finns egentligen på andra sidan av den fruktansvärda skogen?

Tävlingsregler
– Motivera varför just du ska vinna detta lilla bokpaket i en kommentar till det här inlägget. Glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS MIA EGGIMAN!

23 reaktioner på ”Julkalendern 2013 – Lucka 13

 1. Böckerna verkar lite så där lagomt kusliga och hade varit perfekt för mig att läsa i jul. Är vanligtvis väldigt lättskrämd när det kommer till böcker, men att läsa dem i den mysiga miljön som julen ger neutraliserar det på något vis.

 2. Jag läser inte sådär jättemycket fantasy böcker men är nyfiken på just den genren. Just därför ska jag vinna. För att vidga mina vyer.
  Kram Cissi

 3. Fantasy är en genre som jag inte är så inne på – kanske detta bokpaket kan övertala mig? Båda böckerna låter onekligen väldigt spännande.

 4. Jag vill gärna vinna, varför? Jo det är fruktansvärt synd om mig idag, jag har så himla tråkigt. Håller på att städa ur kyl och frys, ja inte är det kul alltså, en vinst skulle muntra upp mig så jag kanske fick spisen städad också.
  Mia

 5. Jag borde vinna då jag vill slänga min c-uppsats i väggen och ska från och med imorgon kombinera slutspurten på uppsatsen med extrem julhandel på bokhandeln i två veckor och det är såååååee syyyyeeend om mig :)

 6. de här böckerna är de som hittills passat mig bäst i din julkalender! min läslust har varit lite på sparlåga de senaste åren på grund av den stora mängd facklitteratur jag måste plöja genom i studierna, men det känns som att de här böckerna skulle kunna väcka min läslust till liv igen?

 7. Dessa böcker har jag oftast ståt och klämt på inne i bokaffären, smygläst någon sida för att sedan behöva gå till kassan och istället beställa kurslitteratur. Nu till jul behöver jag lite avkoppling som består av lite mer spännande litteratur som man kan sjunka ner i utan att behöva memorera olika teorier, helt enkelt att bara för leva sig in i en annan värld och slappna av. Detta är anledningen till varför jag hoppas att jag har chansen att vinna dessa böcker, på universitetsnivå har man inte allt för mycket egentid för nöjesläsning och det är någon jag saknar otroligt mycket! Hoppas du har en härlig lucia :)

 8. wow, vilka spännande böcker! Jag skulle väldigt gärna vilja läsa dem för att finns det något bättre än att sätta sig i soffan under en filt och läsa en fantastiskt bra bok? nej jag tror inte det.

 9. Därför att jag helt enkelt skulle vilja ge detta härliga bokpaket till min dotter. Tycker det är sällan jag hittar något som passar henne riktigt bra, men jag tvivlar inte en sekund på att just dessa böcker är helt rätt. Så även om jag nu inte vinner – tack för tipsen! :-D

 10. Verkar vara spännande böcker. Läser det mesta och har livlig fantasi så jag kan nästan bli rädd i skogens skuggor tro att en gren är en arm o.s.v. Nästan bättre att läsa sig till spänningen. Spänning vill väl alla ha?

 11. Jag älskar att läsa, och det vore verkligen underbart med något nytt nu inför jul och nyår. Dessa böcker känns riktigt spännande och passar mig nog riktigt bra.

  Kram Sanna

 12. ”Borde vara död” har jag velat läsa sedan den kom ut. En lockande blandning av socialrealism och skräckfantasy som jag längtar efter att få läsa. ”De vassa tändernas skog” vill man ju också hugga ögonen i…. JA! Jag vill vinna det här vassa bokpaketet!

 13. Åh, jag hade verkligen velat vinna dessa spännande böcker! I normala fall läser jag nästan bara chickflicks. Men nu har jag börjat läsa lite mer fantasy, och dessa lät ju otroligt spännande! Tänk om jag har hittat en ny favoritgenre!? :)

 14. Helt perfekt julklapp till min kära mamma, som denna genre totalt anammat. Hon unnar sig tyvärr aldrig böcker shoppa, så hon skulle av tokglädje högt hoppa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s