Bokcirkelträff #1

Jag och två kompisar drog i början av månaden igång en liten bokcirkel. Vi bestämde oss för att börja med att läsa Livet efter dig av Jojo Moyes och för att prova oss fram lite tänkte vi ha två träffar under första månaden. Vi skulle alltså läsa halva boken till i söndags, träffas och diskutera vad vi hade kommit fram till då och sedan också träffas för att sammanfatta boken i slutet av månaden.

När vi träffades i söndags var vi dock ganska överens om att vi bara skulle ha en träff per månad, eftersom vi alla tre hade blivit lite lätt frustrerade över att inte få fortsätta boken förrän efter träffen. Vi pratade i alla fall igenom det som hade hänt såhär långt och jag tänkte även ta upp ett par punkter här.

20140413_162047(0)

SPOILERVARNING!

Vi diskuterade bland annat om och när Lou skulle ha sagt upp sig. Hon gör ju faktiskt det men var det rätt tillfälle? Skulle hon ha sagt upp sig överhuvudtaget? Vi tyckte nog alla att om vi hade sagt upp oss så hade det varit där, vid det tillfället när Lou faktiskt gör det. Jag hade dock lite problem med hur Wills mamma hanterar det hela. Jag förstår att hon är lite tafatt och att hela hennes liv handlar om pengar men hon hade kunnat tänka två gånger och kommit fram till vad som faktiskt var viktigt för Lou.

Vi pratade mycket om olika relationer, till exempel den mellan Lou och hennes pojkvän Patrick. Vad har de egentligen för relation? Patrick fokuserar till 120% på triathlon men Lou verkar inte ha några större problem med det. Och hur påverkas Lou av situationen hemma då hon försörjer i princip hela familjen? På något vis kändes det inte som om någon i familjen faktiskt uppskattade och var tacksamma för Lou och att hon försörjer dem, särskilt Treena. Det viktigaste var att Lou fick in pengar, inte hur hon gjorde det.

Självklart kom även Will upp på tal och om man hade förståelse för hans situation och hur han kände sig. Även där var vi överens om att det inte är konstigt att Will känner att han vill ta sitt liv. Han har varit så aktiv, rest, varit framgångsrik och plötsligt kan han inte ens röra sina ben. Det är tragiskt, absolut.

SLUT PÅ SPOILER!

Detta var bara lite av det som diskuterades och jag kan knappt vänta tills jag får läsa ut den och vi träffas igen. Jag kommer att skriva lite såna här inlägg efter träffarna så är ni nyfikna är det bara att läsa. Och har ni någon perfekt bokcirkelbok så är jag öppen för förslag!

3 reaktioner till “Bokcirkelträff #1

  1. Roligt med bokcirkelträff. Jag skulle så gärna ta del av en. Får se om jag har några vänner som hackar på ideen :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s