Croissants till frukost

21533457Cecilia börjar närma sig 40 år och längtan efter ett barn är stor. Hon och Gabriel har försökt länge men Gabriel vågar inte avslöja att hans spermier är för slöa och att det troligen aldrig kommer bli något. I ett försök att rädda vad som finns kvar mellan dem köper Gabriel ett hus i Frankrike – en chans att starta på nytt. Cecilia är skeptisk och har inte glömt vad hennes högsta önskan i livet är. Hemligheterna fortsätter och äktenskapet prövas på mer än ett sätt.

Detta var en ganska lättläst bok och den gick snabbt att ta sig igenom.

Det här med längtan och panik efter barn är nog inte ovanligt men däremot ställer jag mig lite skeptisk till hur de beter sig mot varandra. Om man tidigare har skilt sig men sedan hittat tillbaka till varandra, då kanske man vill försöka i alla fall men jag tycker det känns som om de båda har gett upp för längesen. Men det är kanske så det blir för vissa, vad vet jag. Jag hade också lite svårt för Gabriels naivitet. Det här med lagfarten exempelvis. Cecilia anar oråd men Gabriel verkar låtsas som ingenting.

Miljön var nog egentligen det som fångade mig. Jag hade inga problem att drömma mig bort till en härlig terrass i Frankrike.

Tack till Bokfabriken för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 2/5

Författare: Annika Estassy
Utgivningsår: 2014
Förlag: Bokfabriken
Utläst: 14 juni 2014
Finns hos: Adlibris | CDON | Bokus

3 reaktioner till “Croissants till frukost

  1. Är verkligen nyfiken på denna bok. Ser att du inte gav den jättehögt betyg. Skall bli spännande att se vad man tycker när den skall läsas så småningom. Den har i alla fall en supersnyggt omslag!!

  2. Gillade Estassys första bok, hoppas att denna håller samma stil och är lika bra även om den inte fick toppbetyg av dig:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s