Skuggorna

9789174332544Slår man upp ordet ”talionsprincipen” får man veta att det är en juridisk grundsats enligt vilken brottslingen tillfogas lika stor skada som den han åstadkommit. Populärt uttryckt i Andra mosebok: ”liv för liv, öga för öga, tand för tand, hand för hand, fot för fot, bränt för bränt, sår för sår, skråma för skråma”. Man kanske kan säga att den fortfarande tillämpas som idé: ju grövre brott, desto längre straff.
Men för ”skuggorna” är fängelse eller böter inte nog. För dem gäller bränt för bränt, sår för sår. Bokstavligen. 

Detta är den tredje fristående delen i Katarina Wennstams serie om Charlotta Lugn och den här är snäppet bättre än de tidigare böckerna. Precis som vanligt i Wennstams böcker är det viktiga och högst aktuella ämnen som tas upp och man får sig lite av en tankeställare.

Handlingen är intressant, det är spännande och jag dras med. Det är en bra kombination av polisarbete, advokatsnack och privatliv i dessa böcker och det är något jag verkligen gillar. Det blir liksom inte för mycket utav något.

Jag lyssnade på boken som ljudbok och Alexandra Rapaport stod för uppläsandet. Jag har aldrig lyssnat på någon bok som hon har läst in tidigare och till en början kände jag mig lite skeptisk. Det gick dock snabbt över och jag kom att förknippa hennes röst med Shirin. Om det är bra eller dåligt kan jag inte svara på men jag är nöjd i alla fall och kommer absolut lyssna på fler böcker som hon läser upp.

Jag skulle absolut vilja rekommendera Skuggorna om ni vill läsa en bra spänningsroman om ett aktuellt ämne, våld mot kvinnor. Man behöver inte ha läst de tidigare böckerna då de är fristående men vill man följa med i Charlottas och Shirins privatliv kanske man ska läsa de tidigare för att få lite kött på benen.

Mitt betyg: 4/5

Författare: Katarina Wennstam
Uppläsare: Alexandra Rapaport
Serie: Charlotta Lugn #3
Utgivningsår: 2014
Förlag: Bonnier Audio
Utläst: 2 september 2015
Finns hos: Adlibris | Bokus

Tidigare delar i serien:
– Svikaren #1
– Stenhjärtat #2

2 reaktioner till “Skuggorna

  1. Pingback: Sammanfattning – September 2015 | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s