Skymningsflickan av Katarina Wennstam

VARNING FÖR SPOILERS OM MAN EJ HAR LÄST DE TIDIGARE DELARNA!

Vad har hänt med flickan som kommissarie Charlotta Lugn träffar på i skymningen? Hon som skriker nätterna igenom, hon som skär sig och inte verkar vilja leva. Vem tror på den som ljuger ibland? Vem tror på Molly?

Charlotta Lugn, som går hemma sjukskriven, och advokat Shirin Sundin gör det. De bestämmer sig för att ta reda på vad som har hänt Molly. Det är dags för flickan att få upprättelse. Samtidigt är det någon som riktar hot mot en gymnasieskola. Allvarliga, dödliga hot. Mardrömmen om en massaker i en svensk skola skulle kunna bli verklighet. Kort därefter hittas en elev mördad på skolans toalett. Jakten på gärningsmannen leder polisen åt flera håll och ett av spåren tycks peka tillbaka på Molly, och hennes döda väninna Miranda.

Den förra boken i den här serien, Skuggorna, tog mig lite med storm och tog ett rejält kliv uppåt. Därför hade jag kanske också höga förhoppningar när det gällde denna. Tyvärr blev jag lite besviken.

Jag valde att lyssna även på denna boken och precis som senast var Alexandra Rapaport uppläsare. Alexandra gör det väldigt bra och hennes röst är behaglig att lyssna på. Däremot fastnar jag aldrig. Jag upplever inte någon direkt spänning och huvudkaraktärerna känns båda lite nedtonade. Det är svårt att beskriva men jag får inte samma känsla som när jag lyssnade på Skuggorna, tyvärr.

Det som dock är bra med Katarina Wennstams böcker följer med även här, aktuella problem i samhället som behöver ytterligare en skjuts för att synas. Skolmassakrer är varje skolas mardröm. Likaså är utnyttjande av tjejer ett problem som inte får tillräckligt med uppmärksamhet eftersom ”det inte syns”.

Jag hoppas att jag fastnar mer för nästa bok i serien om Charlotta Lugn och Shirin Sundin!

Mitt betyg: 3/5

Författare: Katarina Wennstam
Uppläsare: Alexandra Rapaport
Serie: Charlotta Lugn #4
Utgivningsår: 2017
Förlag: Bonnier Audio
Läst färdigt: 24 september 2017
Finns hos: Adlibris | Bokus (ljudbok)

Tidigare böcker i serien om Charlotta Lugn:
Svikaren (Charlotta Lugn #1)
Stenhjärtat (Charlotta Lugn #2)
Skuggorna (Charlotta Lugn #3)

En reaktion till “Skymningsflickan av Katarina Wennstam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s