Veckans bokbloggsfråga v.7

Hej på er! Jag har ju helt glömt att fråga om ni hade en mysig helg? Nu tänker jag främst på alla hjärtans dag. Vi hade planer men det blev istället sjukstuga här. Jaja, så kan det bli. Jag tänkte i alla fall svara på veckans bokbloggsfråga som Barnboksbloggen ställer och som lyder såhär:

Vad betyder biblioteket för dig? Vad gör du där förutom att låna böcker? Vad är det bästa med just ditt bibliotek? Och ni som inte brukar besöka biblioteket särskilt ofta, varför inte?

Det här är verkligen en perfekt fråga för mig! Sedan jag var barn har jag älskat biblioteket och lånat mängder av böcker. Dessutom har jag gått dit och bara satt mig eller använt det som pluggställe då det är så lugnt och tyst. Nu för tiden besöker jag biblioteket betydligt mer sällan, dels för att vi har så otroligt mycket böcker hemma som dessutom är olästa och dels för att vi fick barn så att allt som handlat om böcker och läsning har stått tillbaka lite. Nu kan jag tänka mig att gå dit igen och låta Charlie botanisera själv bland böckerna. Nu har han ju växt till sig lite så det kan säkert vara roligt!

Jag känner inte att jag har spenderat så mycket tid på stadsbiblioteket i den här stan (trots att jag nu har bott här i 8 år), utan snarare mer på högskolebiblioteket. Det bästa med det biblioteket är att det är lätt att hitta samt snyggt och fräscht, vilket ger mig en bra känsla när jag har pluggat. De har dessutom otroligt bekväma stolar så man kunde sitta i timmar utan problem. Nu har jag dock inte varit där på mer än 4 år. Det bästa med biblioteket på min hemort var att de kände en, visste vilken typ av böcker jag var intresserad av och alltid kom med bra boktips på grund av det. Man kunde komma dit en eftermiddag och bibliotekarien bara ”Malin! Vi har fått in en helt ny bok som jag tror du skulle gilla. Ska vi titta på den?”.

Om ni minns det så besökte jag lite olika bibliotek i både Borås, Göteborg, Varberg och Halmstad för ett par år sedan. Det var väldigt roligt och vill ni läsa mer om det finns det här.

Bild från Stadsbiblioteket i Varberg
Bild från Stadsbiblioteket i Varberg

3 reaktioner till “Veckans bokbloggsfråga v.7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s