Veckans bokblogg v.9

Nu är det måndag igen och det innebär ju, som ni nu vet, en ny veckans blogg. Denna veckan har jag ställt ett par frågor till Beatrice på Beas bokhylla.

BeaKan du berätta lite om din blogg och varför du började?
– Jag startade bloggen Beas bokhylla för lite drygt sex år sedan (dec -09). Det förhöll sig så att jag hade flyttat till en annan del av landet för att påbörja universitetsstudier och jag ville hitta någon form av kanal att hålla kontakt med folk därhemma, men också ett forum för att kunna skriva om böcker och litteratur – ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat.
– De första åren var jag själv, men sedan fick jag stöttning av min syster Sara. Hon hade haft en längre period då hon nästan inte hade läst någonting alls, men hade nu, runt 2011, börjat läsa igen – och läste mycket. Eftersom vi ändå pratade så mycket böcker med varandra jämt så började hon hjälpa till med ett inlägg här och en recension där. Sedan blev det allt mer och vi började dela upp dagar mellan varandra. Judit, är en kollega till mig och kom med runt 2012-2013. Hennes bloggbana började med att hon undrade ifall hon kunde få bidra med en recension en gång i veckan. Detta fick hon mer än gärna och under en period var hon vår gästbloggare på torsdagar. Även här växte engagemanget och någon gång runt 2013 strukturerade vi upp vår medverkan på bloggen. Nu gör vi så att vi ansvarar för två dagar var i veckan. På det viset får bloggen en bredd den inte skulle ha annars och vi får några ”lediga” dagar i veckan då vi inte behöver tänka på att uppdatera vårt flöde.

Hur tycker du att en bra bokblogg ska vara?
– För mig är en bra bokblogg en blogg som skrivs av någon som verkligen älskar böcker – sedan kan det vara böcker inom vilken genre som helst – det spelar mindre roll. Jag tycker om bloggar som varvar recensioner med kuriosa och annat smått och gott. Det får gärna vara nördigt och nischat, men gärna med en avslappnad prägel.

Hur tror du att din framtid ser ut vad gäller bloggandet? Säg 5 år framåt, kommer du fortfarande att bokblogga?
– Oj, det är svårt att säga. Jag kommer alltid att läsa mycket, men frågan är om behovet att dela det med andra via en blogg kommer att finnas kvar i det långa loppet. Så länge bloggandet känns roligt och lustfyllt och inte som ett krav så kommer jag att hålla på med det, men den dagen när jag känner att det blir något som måste klaras av kommer jag nog att hitta andra sätt att förpesta min omgivning med boktips och bokprat in absurdum.

Kan du tipsa om 5 bra bokbloggar du följer och gillar!
– När det kommer till att läsa andra bokbloggar är jag något av en hoppjerka. Just i dagsläget har jag ingen blogg som jag läser varje dag, men ett flertal som jag återkommer till med lite mellanrum ex. Feelgoodbibliotekarien och i Hyllan. Sedan finns ju Instagram och där är det en ren fröjd att följa bokbloggare, författare och förlag.

Vill du bli veckans blogg här på Nilmas Bokhylla? Maila mig på nilmasbokhylla@gmail.com

3 reaktioner till “Veckans bokblogg v.9

  1. Hej! Vad bra det blev! Jag kommer att länka till dig i morgon och tipsa om att man kan maila dig om man är intresserad av att bli veckans bokblogg. Har för ändamålet lånat din banner, som en bild till inlägget. Hoppas detta är OK. Mvh, Beatrice

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s