Julkalendern 2020 – Lucka 6

I dagens lucka är det Lind & Co som sponsrar med boken ”Vildmarkströjor” av Linka Neumann. Perfekt för dig som både älskar att sticka och gillar ett aktivt friluftsliv.

Om boken:
Den här boken lär dig att sticka riktigt slitstarka och varma tröjor och koftor, gjorda för ett aktivt friluftsliv. Dessa tröjor håller dig varm och torr i alla väder, på såväl korta som långa äventyr. Designern Linka Neumann använder ett robust och tåligt garn från norska och isländska får, för att tröjorna ska tåla både vind och regn. Förutom mönster och stickbeskrivningar är boken full av fantastiska fotografier på de snygga tröjorna i vackra och inspirerande miljöer.

Tävlingsregler
– Berätta om ett fint julminne du har i en kommentar till det här inlägget. Glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS TILL CECILIA SKALBERG.

30 reaktioner till “Julkalendern 2020 – Lucka 6

 1. För 2 år sen så blev jag faster för första gången till lilla Hilda som föddes den 12 november. På julafton fick jag vara med och fira hennes första jul då. Det var helt magiskt. Att få se hennes tindrande ögon och uppleva julen för första gången var helt underbart. Det kommer jag alltid att bära med mig.

 2. Jag har arbetat ideelt med ungdomar i flera år på julafton på en fritidsgård. Det har dykt upp många ungdomar där genom åren vars julafton inte har varit allt för roliga. Det finaste minnet jag har från en julafton är att kunna ge glädje och värme och sedan få det tillbaka av ungdomarna. Det har varit ett par mysiga jular, både för mig och för ungdomarna. Det värmer i hjärtat än idag!

 3. När jag var liten dig jag ett stort paket i vardagsrummet som jag trodde var åt mig. Den var inte i något papper utan bara kartong. Det var fönster el. Liknande på den så jag hade fått för mig att det var ett slott, Som jag skulle få i jul klapp.. Mamma och pappa sa att det var ett element… Julen kom och kartongen hade blivit inslagen märkte jag för den stod brevid granen. Tråkigt tyckte jag.. Jag ville inte ha något element. Men jag fick så småningom om öppna den.inte jätte glatt kan jag säga.. men när jag i alla fall öppnat lådan var det inget element inte heller något slott. Det var en el orgel.. då blev det en mycket bra jul klapp i alla fall. Super mycket roligare än element

 4. Ett fint julminne jag har är följande, min förra hund Prick som var en cavalier dog tyvärr förra året. Hon liksom sin matte älskade julen och en absolut favorit för henne var när granen kom upp vi har många julkulor ca 400 st i vår älskade plast gran som står på en gammal matta och vid foten ett gäng smällkarameller som har pysslats ihop genom åren. När väl allt var uppe blev Prick lika lycklig för hon gick till granen speglade sig i kulorna gick in till smällkaramellerna så några av kulorna trillade ner när hennes rygg gick emot dem och la sig till rätta under granen. Det påminde mycket om Ferdinand under sin korkek. När julklapparna tog hennes plats så försökte hon försiktigt flytta på dem 🎄Ett kärt minne jag saknar

 5. Ett minne jag har är från när jag var liten. Vi firade med alla mina kusiner i Norge och som hade ordnat med tomte. Vi har så många barn och vi fick allt fokus precis som det ska vara på jul då det är barnens högtid :)

 6. Ett fint julminne och ett av de tidigaste julminnen jag har är hur jag och mina syskon brukade baka pepparkakor och göra pepparkakshus med mina morföräldrar. Det var så kul och mysigt. Den känslan kommer jag aldrig att glömma. Gemenskap, fridfullhet och kärlek, det är ju det som är grunden för julen!
  God jul!

 7. När min dotter somnade med i fåtöljen kl 17:00 efter julklappsutdelningen med fjädrar på huvudet och finaste dockan i knät. Så nöjd!

 8. När min tredje son föddes på julaftonsmorgon! Det var så tidigt så min man hann hem innan de andra två hade vaknat.

 9. Mitt bästa julminne är helt klart från förra året – min sons första julafton. Så otroligt fint att få fira jul med honom och resten av familjen ❤️

 10. Ett julminne är julen då min som´n var drygt två år och dottern var några månader. Sonen ville krama tomten väldigt försiktigt och när hans mormor ställde fram godisfatet så var hans ögon stora som tennisbollar och han blev så lycklig när han fick ta godis ur skålen alldeles själv.

 11. Mina finaste minnen från julen består faktiskt av att jag har jobbat. Jag jobbar inom psykiatrin & på min förra arbetsplats brukade vi alltid anordna julbord på julafton, för de som inte hade någon annan att fira med. Dessa minnen och den tacksamheten kommer jag alltid att bära med mig, & gör mig alltid varm i hjärtat.

 12. Jag tycker om att pyssla så ett fint minne är när vi satt och julpysslade alla i familjen och lärde oss lite nya pyssel som barn. Mysigt och trevligt att göra saker tillsammans!

 13. Om två dagar fyller min yngsta dotter 1 år! Ett minne som trumfar alla andra minnen! ❤❤Har tyvärr flera jobbiga minnen från julen så vår lilla solstråle har gett oss ett så lyckligt minne.

 14. Mitt roligaste julminne är från då jag var 3-4 år och min familj bodde i Bergsåker innan vi flyttade till Essvik när jag var 4år. På julafton så skulle pappa, som vanligt, gå ut för att köpa cigaretter eller vad det nu var. Vi barn hade ju för flera år sedan genomskådat att det var han som sedan dök upp i tomtemask men vi höll god min för att hålla traditionen vid liv. Efter ett tag knackade det på dörren och ”tomten” kom med sin säck, frågade om det fanns några snälla barn och när han fick ett jakande svar ställde han ner säcken och skyndade vidare, han hade ju så många att gå till. När pappa kom tillbaka så startade julklappsutdelningen men ingenting stämde, det var paket till Bengt, Astrid och Julia men några med de namnen fanns inte i vår familj. Stor förvirring uppstod, tomten måste ha blandat ihop säckarna men efter mycket om och men så löste det sig till slut. Pettersson i samma port hade fått vår säck och vi deras och efter byte kunde vi fira julafton i lugn och ro.

 15. När min, då tvååriga, dotter öppnade sin önskejulklapp – innehållande en docka – och hon utbrister: ”Vad jag har LÄNGTAT efter dig!” 🙂

 16. Ett julminne som jag liksom bevarar är när vi , som är 8 i familjen, bjöd över både papps och mamms men även de som var ensamma av farbröderna i vår släkt <3 Det var mysigt :) Och vansinnigt roligt att samlas och bara prata en hel dag och vanka runt mat och barn, tv och fumliga, icke barn-vana farbröder.. Så gulligt <3 Ett minne jag bevarar <3

 17. Ett kärt julminne är när släktens kvinnor samlades för att baka julrån, äta gott och surra. I år ställer Coronan till det då de flesta är gamla och i te kan träffas.

 18. Ett roligt julminne från barndomen var när jag var säker på att vi (min bror och jag) skulle få en undulat. Vi visste att det var ett stort paket, och att det blev satt i källaren några dagar innan jul. På julafton blev alla paket öppnade, men så kom jag på det stora mystiska paketet… ”Men mamma, har du inte glömt något?!” ”Ja just det, det glömde vi nästan!” sade mamma. Pappa gick ner i källaren, och jag var jätteorolig om undulaten hade fått mat under tiden. Jag hade inte hört den heller. Min bror och jag fick varsin stora paket – som innehöll saccosäckar. Döm om vi blev förvånade! Vi hade önskat oss detta också, och blev självklart glada. ;-) Men som vi har skrattat åt detta senare.

 19. Mitt finaste julminne är från när jag gav hemlösa en fin julafton med dusch, en hårklippning/rakning för de som önskade, mat, umgänge, små paket, mys och medmänsklighet

 20. Varje år när jag var liten så gick vi ut i knädjup snö och fann oss en julgran. Vi stal alltid en från grannen och han i sin tur stal alltid en från oss. Den knastrande snön under våra fötter och den stjärnklara himlen gjorde det till ett helt perfekt minne och sedan drack vi varm chokladmjölk efter vår mödosamma färd över snötäcket.

 21. Jag har två syskon och när våra och deras barn var små, och våra föräldrar levde så samlades vi varje jul allihopa. Det var helt fantastisk, se hur kusinerna lekte och tog hand om varandra. Alla (efter förmåga) hjälptes åt med julmaten och det blev så gott och mysigt, vi åt, dansade långdans och runt granen, Att bara få vara tillsammans någon gång är ju så kul när man har långa avstånd till varandra.

 22. Än idag minns jag en viss jul som om det var igår,
  även om det sedan dess nu har gått 10 år.
  Min farmor hade försvunnit från oss alldeles för tidigt,
  och livet för min farfar blev länge därefter ensamt å ensidigt.
  För att fylla en bit av den stora tomhetens gap,
  fick vi en jul chansen att ge farfar ett fint sällskap.
  På julaftonsmorgonen vi kom med ett speciellt julpaket,
  som lät och väckte farfars nyfikenhet.
  Han fick sig en lättare chock,
  när han upptäckte kattungen i lådan när han öppnade dess lock.
  ”Hej! Sotis, det ska du heta” var det han sa,
  och sedan dess har dom hängt ihop varenda dá!
  Detta är en julaftonsmorgon jag så väl minns,
  då farfar fick en ny familjemedlem i form av sin kattprins!! 🎁😻👴🏼❤🎄

 23. När jag försökte tomta för min son i brist på tomte o han sa MAMMA!! direkt jag klev in i rummet 🎅😂

 24. När jag fick min docka och låg vaken halva natten och tänkte ut vad dockan skulle få för namn. Det blev Kajsa!

 25. Åh, det finns så otroligt många fina julminnen, och en utav alla dessa är när jag fick dottern till lyckotårar. Överraskade henne med konsertbiljetter till hennes dåvarande idoler Marcus & Martinus. Hon blev helt överlycklig och började gråta så pass mycket att min äldre bror som inte riktigt förstod/hann se vad som hände. Ja, han trodde att hon hade skadat sig och gjort sig illa riktigt rejält. Det tog ett tag innan han greppade att hon grät av lycka. När han väl gjorde det så blev han också så glad för hennes skull.
  Det var kort sagt en fantastiskt jul som är skönt att minnas tillbaka till (särskilt nu när alla restriktioner är här, och saker och ting inte riktigt är som vanligt).
  Kram Sanna
  mammasvardag@hotmail.com

 26. Första julen med barn var stort och allt sedan dess har mitt livs jular varit så mycket bättre

 27. Dels första julen då barnen var så pass stora att de inte blev rädda för tomten utan tyckte det var spännande och längtade efter honom. Dels förrförra julen då en person inom familjen hade varit sjuk en tid och inne på sjukhus men sen gick det som tur var bra och hela släkten kunde fira jul igen tillsammans.

 28. Förra året var hela dagen ett fint julminne men denna händelse kommer jag inte att glömma. Jag som moster hade köpt ett paket kondomer till mitt syskonbarn. Men skrev ”önskar tomten”. Vi filmade hela händelseförloppet. Och först visste hon inte var det var tills hon fick upp allt papper och såg det. De åkte fort undan med ett rött ansikte. Sen börja hon luska ut vem hon hade fått de av. Det var så roligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s