Julkalendern 2020 – Lucka 3

Då har vi kommit till den tredje luckan i årets julkalender. Hoppas ni gillar den såhär långt! Idag är det HarperCollins Nordic som sponsrar med Jessica Frejs ”Jul hur lätt som helst”. Boken är full av recept och inspiration inför juldagarna. Två vinnare får varsitt exemplar av boken.

Om boken:
Jul hur lätt som helst fortsätter Jessica Frej visa att matlagning inte behöver vara svårt. Här hittar du 100 favoritrecept för glöggminglet, adventsmiddagen, julbordet, nyårsfesten och inte minst julbaket. Precis som i Jessicas tidigare böcker innehåller recepten få ingredienser men massor av tips och trix som hjälper dig att trolla bort både julstress och rester.

Tävlingsregler
– Vem skulle du vilja se som julvärd i TV på julafton? Motivera kort ditt svar och glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS CARINA TALEVSKI & JOHANNA.

68 reaktioner till “Julkalendern 2020 – Lucka 3

 1. Mia Skäringer, för hon är smart, rolig och har utstrålning som räcker många varv runt jorden. Hon kan konsten att både vara djup och räds inte att prata om svåra ämnen.

 2. Jag tycker de har hittat den perfekta i Lars Lerin. Vänlig, enkel och varm. Säker på att det kommer kännas som att man sitter i hans vardagsrum när det är dags. Och så är han ju värmlänning precis som jag. Bättre blir det inte! 😀

  1. Jag skulle vilja se Özz Nujen.
   Han är rolig och för in lite mångkulturalitet!

 3. Robert Gustavsson så klart! En annaorlunda jul kanske? Det skulle kännas roligt, och ovanligt! 😉

 4. Thomas Du Leva för hans mjuka sätt, accepterande av alla varelser och arbeta för att bygga upp människors självförtroende.

 5. Molly Sandén som är en stark kvinna och samtidigt kan inge det härliga julmyset 😊

 6. Den självklara skulle vara Ernst. Men tyvärr gillar jag inte honom personligen men Det jag hör av andra är han en hel mysig person som kan skapa stämning.

  1. Ernst var julvärd år 2004. Även jag har svårt för honom personligen men vet att många gillar honom

 7. Hoppades på David Sundin. Han var sommarskuggan i på SVT barn på år och sommarskuggan är helt klar en storfavorit för barnen här hemma. Tänk vad glad min dotter varit om ”sommarskuggan” var hulvärd.

 8. Mia Skäringer hade varit rolig att se! Hade nog blivit en fantastiskt rolig jul värd

 9. Christer Lindarw eller Babben Larsson skulle vara roligt att se båda har alltid något att säga och gjör så att alla känner sig välkomna att fira jul med någon av dem. Skulle vara underbart att höra någon av dessa prata om sina minnen om julen mm. Christer växte upp väldigt fattigt så hans barndom kanske skulle ge människor en tankeställare och tacksamhet. Babben får lyfta fram Gotlands traditioner

 10. Sven Nordqvist kanske. Böckerna han skriver har sådan känsla och charm – men Lars Lerin ska bli spännande i sin enklhet ❤

 11. Jag är så nöjd med Lars Lerin! Bästa valet på länge, han är så ödmjuk och fin. Gillade verkligen hans lärlingar, kanske nån av dom kan få komma och hälsa på i studion?

 12. Jag hade gärna sett Björn Kjellman som julvärd. Han känns genuint trevlig och mysig, hade säkert kunna sprida glädje och julstämning!

 13. Anders Bagge! Han känns som en mjuk och go människa som man gärna skulle vilja spendera julen med. Tror han skulle göra sig väldigt bra som julvärd.

 14. Leif GW, en lugn trygg och nästan tomtelik, som ger en mysig intressant julnötslösare

 15. Jenny och Niclas Strömstedt. Gillar framförallt Jenny från nyhetsmorgon och sen är hon och Niclas så mysiga tillsammans. Och ett par som julvärd skulle väl vara något extra.

 16. Ebbot Lundberg (artist/Soundtrack of Our Lives), med son ljuva stämma och lugna framtoning. Hela han är ju som en tomte!

 17. Pär Johansson. Han driver Glada Hudik. Han brinner för funktionshindrade och gör verkligen ett fantastiskt jobb

 18. Jag skulle vilja se Mark Levengood som julvärd. Han verkar vara en varm, ödmjuk person med humor. Och jag älskar hans finlandssvenska.

 19. Anders Bagge Mjuk härlig människa som går direkt in i hjärtat. Tror att han har en massa klokskaper, erfarenheter att dela med sig av.

 20. Skådespelaren Jonas Karlsson för jag tycker att han varkar så lugn, mysig och trevlig.

 21. Stina Wollter vore väl härlig som julvärd, hon bjuder ju verkligen på sig själv.

 22. Jag skulle vilja se Anders Lundin, han tror jag skulle passa riktigt bra som julvärd!

 23. Beppe Wolgers, men det är ju inte möjligt så då får det bli Jan Guillou. Varför? Han lär nog inte ”gå hem” i stugorna men det skulle bli en del skärpta kommentarer oavsett vad jag anser om det han säger. Behövs bland allt utslätat julgull.

 24. Jag kommer nog inte på någon bättre än Lars Lerin som ska vara detta året. Han utstrålar så mycket värme och man kan ju inte låta bli att tycka om honom!

 25. Jan Malmjö hade jag velat se. Dels för att han är skåning och dels för att han har ett stort hjärta och empati för alla människor.

 26. Jag skulle vilja se Rickard Söderberg. Han är en varm person med humor. Dessutom skulle han kunna sjunga någon vacker julsång för oss. Lysa upp Tv-rutan med lite glitter.

 27. Tycker att årets val är rätt, Lars Lerin, ger en känsla av lugn o trygghet.

 28. Lars Lerin är ett jättebra val. Han har gått igenom mycket och inger ändå stort lugn i denna svåra tid.

 29. Jag ÄLSKAR årets val med Lars Lerin !! Kunde inte blir bättre :) En underbar människa :)
  Men annars skulle jag gärna se Malou von Sievers, som med ett lugn tar sig an både svåra & vardagliga händelser & erfarenheter hos medmänniskor.

 30. Jag skulle vilja sett Astrid Lindgren som julvärd. En behaglig och lugnande röst som så många känner igen, en person som brann för våra små och var fantastisk på att beskriva och ge inlevelse.

 31. Hoppades på David Sundin. Han är både rolig och känns varm. Precis vad det här året behöver nu. Sen var han ju sommarskuggan så dottern skulle sitta klistrad.

 32. Will Ferrell och Molly Sandén. Will kan ju lite svenska och de kan sjunga Husavik som en avslutning.

 33. Lars Lerin kommer att bli perfekt. Men det finns en klok, fantastisk och humoristisk kvinna som skulle göra sig bra som julvärd. Som dessutom även är empatisk och prestigelös. Linda Hammar från Köping! 👍💕

 34. Zlatan. Behöver det ens motiveras? Alla, alla åldrar, hade suttit bänkade framför TVn och det hade gett lite ny energi till programmet.

 35. Ska det vara med julvärd någon vits
  tycker jag att vi behöver Björn Skifs
  En man med televisionsvana, med musikalitet som få, med värme och glimten i ögat
  för att få se och höra denne man jag skulle lämna alla julefat
  Att få fira jul med en person som känns som en vän
  ja, då somnar man på julenatten gott sen
  En härligare Björn får man leta efter
  han är enligt mig en av livets efterrätter!

 36. Jag tycker att David Helinius skulle passa bra att vara julvärd, gillar hans humor och skratt kan vi inte få för mycket av.

 37. Jag skulle gärna se Babben, tycker hon är en underbar person, som kan vara både allvarlig och rolig. Har lyssnat på henne ett par tre gånger och trots allvarliga budskap har det varit fantastiska kvällar

 38. Mark Levengood är mitt förslag, han skriver så härligt och verkar vara en varm och skön person i sättet. Plus att humorn stor i högsäte vilket jag hade uppskattat.

 39. Jag ser fram emot årets – jag gillar Lars Lerin, tycker att Marianne Mörck var toppen och Mark Levengood är alltid rätt. Mysiga det är det viktiga tycker jag

 40. Jag skulle gärna se Johan Glans som julvärd. Han skulle verkligen kunna lysa upp rutan för alla som sitter ensamma en jul som denna.
  Åh jag tycker Jessica Frej är så duktig på allt i köket och skulle gärna vilja vinna hennes bok, det skulle verkligen bli en fin julklapp till mig själv :)

 41. Babben Larsson skulle passa tycker jag. Hon är mysig och alltid så glad + att hon utstrålar värme med tanke på alla som sitter ensamma på julafton.

 42. Björn Ferry – behövs nån större förklaring. Många sitter ensamma framför tvn och vad passar då bättre än att ha en go och glad Björn i rutan!

 43. Agneta Sjödin! Hon verkar vara så snäll och hjärtlig och ofta med ett stort leende, tror hon skulle passa perfekt!

 44. Stefan Sauk, vilken personlighet och är det någon som kan monologer så är det väl han!

 45. Skulle gärna vilja se Lasse Krooner som julvärd.
  Läste andras kommentarer och hittade även Björn Skifs, Anders Bagge, Allas vår Ernst (även om han redan har varit), David o Rene, Jenny och Niklas som bra förslag.

 46. Mia Skäringer skulle jag vilja se som julvärd! Hon skulle få all julstress att rinna av en.

 47. I år känner jag att vi alla behöver lite extra skratt, det hade därför varit fantastiskt att få se Lucas Simonsson. Kanske t o m hela YouTube-trion JLC. De om några är grabbar som kan liva upp stämningen och ge det där lilla extra.

  Kram Sanna

 48. Jag hoppas på att det blir David Sundin nästa år, tycker verkligen han är rolig och enkel. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s