Mina favoritböcker

Okej, så en av mina favoritbooktubers, Raeleen, la nyligen upp en video där hon visade sina tjugo favoritböcker. Jag blev lite sugen på att göra detsamma så here we go! Jag tyckte dock att det blev lite för mycket med tjugo så jag har valt tio. Precis som Raeleen har jag hållit mig till fristående böcker och kommer förmodligen att göra något liknande med mina favoritserier inom kort. Böckerna nedan är inte i någon som helst ordning.

*Safe Haven av Nicholas Sparks är den första boken jag har läst av författaren. Jag läste den sommaren 2013 och såg därefter filmen, som jag också gillade. Detta är egentligen inte den typen av genre som brukar intressera mig (romantik) men jag gillade den.

*Drömbokhandeln av Laurence Cossé är också en bok som egentligen ligger helt utanför min comfort zone men eftersom den handlar om en bokhandel kan det väl inte bli fel? Jag läste boken i april 2012.

*Pojken som kallades det av Dave Peltzer är en riktigt hemsk bok om barnmisshandel. Jag läste den första gången på låg- eller mellanstadiet och minns den väldigt klart än idag. Tungt ämne men så gripande!

*Jellicoe Road av Melina Marchetta var en ganska hypad bok och som jag därför blev lite rädd för men jag läste den i maj 2012 och blev så positivt överraskad. Början är väl egentligen sådär men andra halvan av boken är fantastisk!

*Niceville Kathryn Stockett vet jag egentligen inte hur det kom sig att jag började läsa. Den handlar om 50-talets USA och fokuserar på mycket på rasismen, vad svarta var värda och så vidare. En tänkvärd och intressant bok!

*Boktjuven Markus Zusak väntade jag länge med att läsa men den var så bra. Den utspelar sig under andra världskriget och följer Liesls liv och upptäckandet av böcker.

*The Fault in our Stars av John Green var också extremt hypad och även den valde jag att vänta med. När jag slutligen tog tag i den gick sidorna av bara farten och den var både gripande, intressant och så sorglig.

*Jag, En av David Levithan är en väldigt speciell bok som jag både förvånades över och blev såld på.

*Ensam på Mars – The Martian av Andy Weir är den senaste boken jag har läst av dessa på listan. En ensam man på Mars, mycket humor och överlevnad. Riktigt bra!

*Livet efter dig av Jojo Moyes är en stark och fin berättelse som nu dessutom blir film. Det ska bli intressant!

Vilka är era favoritböcker? Har ni några tips?

20160321_100356

4 reaktioner till “Mina favoritböcker

  1. Bra lista! jag älskar också The Book Thief och Faults in our stars. Fantastiska böcker!
    Några favorit för mig är Dark Orbit av Carolyn Ives Gilman, The Martian Chronicles av Ray Bradburry, En världsomsegling under havet av Jules Verne, Sorrows of Satan av Marie Corelli och The Great Gatsby. :)

    Jag blir sugen på flera på din lista. Särskilt de två första. tack för detta braiga inlägg :)

  2. Jellicoe Road är ju helt underbar! Även jag var lite rädd eftersom den var så hypad men väldigt glad när jag gillade den sen :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s