Syndafloder av Kristina Ohlsson

VARNING FÖR SPOILERS OM MAN EJ HAR LÄST TIDIGARE DELAR I SERIEN!

En man hittas skjuten i bröstet, sittande i en fåtölj framför brasan. Märkligt nog bär han sin dotters vigselring på lillfingret. I en annan del av stan söker en begravningsentreprenör efter sin bror. En bror som han verkar vara ensam om att sakna och som han fruktar kan vara borta för alltid. Samtidigt kämpar en kvinna för att inte förlora kontrollen när hennes man blir mer och mer farlig. Tiden rinner snabbt undan och hon får allt svårare att skydda sig själv och sina barn.
Fredrika Bergman och Alex Recht ser samband mellan de olika fallen och leds in i en cirkel av spår där gamla synder kommer tillbaka. Någon lämnar meddelanden till Alex, någon som vill ställa allt tillrätta. Men vem är den anonyme brevskrivaren och varför tycks gärningsmannen alltid ligga steget före?

Det var så himla länge sedan jag läste en bok i den här serien att jag hade glömt vad som egentligen hade hänt men det tog mig inte lång tid att återigen vara med på spåret. Och så efterlängtad den här boken var! Så skönt att komma tillbaka till karaktärerna, till Kristina Ohlssons sätt att skriva och Mirja Turestedts sätt att berätta.

Till att börja med handlar det återigen om flera olika fall som på ett eller annat sätt snörs samman. Trots Alexs och Fredrikas privata problem jobbar de otroligt bra tillsammans men något som jag finner lite märkligt är att de sällan pratar med varandra. Visst, vi har förstått att Fredrika är väldigt inåtdragen och sällan pratar med någon men visst hade hon kunnat berätta om Spencer för Alex? Det hör egentligen inte hit men var något jag tänkte på under i princip hela bokens gång. Varför vilja vara ensam med en sådan tuff sak?

Slutet för mig var lite överraskande samtidigt som att alla bitar föll på plats på något konstigt sätt. Jag ser verkligen fram emot fler delar i serien, för det kommer väl?

Mitt betyg: 4/5

Författare: Kristina Ohlsson
Uppläsare: Mirja Turestedt
Serie: Fredrika Bergman #6
Utgivningsår: 2017
Förlag: Piratförlaget
Lyssnat klart: 31 maj 2017
Finns hos: Adlibris | Bokus

Tidigare delar i serien:
– Askungar (Fredrika Bergman #1)
– Tusenskönor (Fredrika Bergman #2)
– Änglavakter (Fredrika Bergman #3)

– Paradisoffer (Fredrika Bergman #4)
– Davidsstjärnor (Fredrika Bergman #5)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s