Julkalendern 2017 – Lucka 8

Nu tycker jag att det är dags att tävla ut ett härligt ungdomsbokpaket till en lyckliga vinnare. Dagens lucka sponsras därför av Lavender Lit och innehåller böckerna Fejk av E. Lockhart samt Allt det vackra är inte förstört av Danielle Younge-Ullman.

Fejk
Imogen är föräldralös, en bedragare och på rymmen från sitt arv.
Jule är en fighter, en kameleont och en atlet.
En intensiv vänskap. Ett försvinnande. Ett mord eller kanske två. En farlig romans, eller kanske tre.
Trubbiga tillhyggen, förklädnader, blod och choklad.
Den amerikanska drömmen, superhjältar, förövare och offer.
En tjej som vägrar ge folk vad de begär av henne.
En tjej som vägrar vara den hon en gång var.

Allt det vackra är inte förstört
Som barn reste Ingrid över hela Europa tillsammans med sin mamma, operasångerskan Margot-Sophia. Men när den talangfulla sångerskan förstör sina stämband får karriären ett abrupt slut. I ett försök att gå vidare flyttar Ingrid och hennes mamma hem till Kanada igen, och skapar sig ett vanligt, normalt liv. Men minnet av det som gått förlorat är smärtsamt närvarande och Ingrid saknar musiken så att hon går sönder. Hon lovar sin mamma att hon ska delta i ett överlevnadsläger ute i Kanadas vildmark, för att bevisa att hon är mogen nog att på egen hand flytta till London för att plugga musik. Men allt är inte som det verkar och Ingrid måste räkna ut varför hon egentligen är på lägret – och den egentliga orsaken till att musiken försvann ur deras liv.

Tävlingsregler
– Vad läser du helst under juletid? Berätta och motivera. Glöm inte att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS JESSICA SUNDBERG!

36 reaktioner till “Julkalendern 2017 – Lucka 8

 1. Jag läser romaner med jultema parallellt med Harry Potter-serien så långt jag hinner. Blir alltid sugen på att läsa om magi och härliga miljöer som Hogwarts såhär i juletider.

 2. Faktiskt tidningar typ Amelia, Tara, Fitness&Hälsa. Dvs alla de tidningar jag prenumererar på men som jag aldrig hinner läsa. Julen är tiden då jag försöker läsa ikapp :-)

 3. Det kan nog vara ganska blandat precis som resten av året. Förra året var första året som jag läste något juligt. Jag tror att i år blir det kanske en del fantasy i december.

 4. Jag läser helst kriminalromaner. Jag älskar att krypa upp i ett soffhörn med filten runt mig och en värmande kopp med dryck. En spännande bok gör att jag uppslukas och glömmer tid och rum för en stund.

 5. Jag älskar deckare och självhjälpshandböcker (gärna med temat nystart inför det nya året).

  Kram Sanna

 6. Jag läser nog egentligen inget speciellt under juletid. Det enda kravet är att det behöver var någorlunda lättsam läsning, typ pusseldeckare eller chick litt.

 7. Jag läser en riktig läskig rysare såsom någon från Stephen King. Mörkt och små belysning gör det extra spännande.

 8. Jag tycker om att läsa om favoritböcker :) böcker som ger mig bra feeling eller är lite lagom spännande. Tycker deckarna av Louise Penny som utspelar sig i juletid är bra samt dorothy sayers :)

 9. Under julen läser jag helst böcker som ger en härligt mysig känsla. Det kan både vara contemprary och fantasy: så länge de har det där lilla extra som värmer från insidan ut.

 10. I all julglädje och stress läser jag gärna en lugn bok tex en biografi ,reseskildring eller nått romantiskt. Upplever att böckerna ska vara kontraster till det verkliga livet för att fungera bra.

 11. Förra året läste jag faktiskt en julroman om kärlek och vill göra det i år med varvat med alla andra böcker jag har hemma.

 12. Läser helst deckare! Ofta lättläst (bra för avkoppling vilket julen är framförallt till för för mig) och passande med lite läskigheter nu i mörka Sverige.

 13. Läser helst böcker som utspelar sig under vintern helt enkelt! Tänker till exempel läsa om delarna i Harry Potter som utspelar sig under julen i år :)

 14. De senaste åren har jag börjat smyga in julböcker för att bygga upp stämningen och få känna lite värme. Annars vill jag ha lite lättare böcker, såsom ungdomsböcker och feelgood. Gärna något varmt och mysigt.

 15. lite olika men en bok som måste läsas är grinchen, ingen jul utan den mysiga boken :)

 16. Jag kommer att plöja Liza Marklund om Annika Bengtzon, eftersom jag bara har läst ett par av böckerna vid helt olika årtal och knappt minns dem. Nu har jag lust att läsa hela serien, kronologiskt.

 17. Jag är lite svag för böcker från Danielle steel, även att dom flesta känns nästan likadana och är så förutseende sitter jag ändå där och ler lite dumt åt allt det romantiska. Speciellt i juletid är det aldrig fel med lite extra kärlek och romantik! :)

 18. Som student lägger jag mycket tid på skollitteratur inför julen och därför är det den litteraturen jag ”helst” läser till jul. Annars grottar jag mig gärna ner i någon skönlitterär bok som får mig att skratta!

 19. Jag läser helst deckare! På vintern så passar det bra att mysa inne och läsa en riktig bladvändare.

 20. Jag läser helst deckare/kriminalromaner i juletider. Just nu Sofie Sarenbrandts serie om Emma Sköld. Tycker om att gotta ner mig med en kopp varm choklad och tända ljus i mörkret och uppslukas av lite spänning.

 21. Jag brukar alltid läsa Tomten av Viktor Rydberg! Den ger en härlig julstämning med sin gårdstomte och snö…

 22. På julen läser jag helst deckare. Kort ledighet och mycket julstök gör att jag gärna försjunken mig i en bok som inte jrävervsåmmycket av mig, men ger mig avkoppling!

 23. Brukar inte bestämma något speciellt tema så det har inte blivit att jag har följt trenden att läsa juliga böcker trots att det verkar vara ett väldigt bra sätt att komma in i julstämning. Men i år har jag däremot lagt in en temaläsning som ska ta sin början i december så jag kommer att läsa många böcker om mytologiska väsen, eller det är i alla fall tanken. Får se hur mycket det faktiskt blir i slutändan.

 24. Deckare och ungdomsthrillers funkar alltid. Men gillar även nån feel-good bok på engelska runt jul, alt. läser jag om Stephanie Plum-serien för typ 17e gången (har hela på eng.) :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s