Sagosamling av Jan Lööf

I drygt 50 år har Jan Lööf skrivit och illustrerat barnböcker. Många har blivit moderna klassiker, lästa och älskade om och om igen. De slår an en alldeles säregen ton som många läsare fastnat för. Och bildernas otroliga detaljrikedom bygger en värld man gärna besöker många gånger med glädje och nyfikenhet.

I den här samlingsvolymen ingår några av Jan Lööfs mest kända bilderböcker: Sagan om det röda äpplet, Morfar är sjörövare, ABC-boken, Ta fast fabian, Matildas katter, Pixiböckerna Viktor bygger en bro, Födelsedagspresenten och Pelles ficklampa och många fler.

De flesta har nog läst eller lyssnat på åtminstone någon av Jan Lööfs berättelser under sin livstid. Jag är inget undantag. Jag minns hans speciella illustrationer från barndomen och har även läst exempelvis Sagan om det röda äpplet för vår son.

Samtliga av Lööfs berättelser är fina, tänkvärda, fantasifulla och helt perfekta för barn. Dessutom finns det så otroligt mycket detaljer att titta på. Det är superroligt att ligga i sängen med barnen och be dem peka ut olika saker eller som i boken om äpplet – följa äpplets väg genom boken.

Jag behöver egentligen inte skriva så mycket om denna men det är en superfin bok och en perfekt present. Kanske en bok att ge i julklapp till någon?

Tack till Bonnier Carlsen för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 5/5

Författare: Jan Lööf
Utgivningsår: 2017
Förlag: Bonnier Carlsen
Läst färdigt: 19 november 2017
Finns hos: Adlibris | Bokus

En reaktion till “Sagosamling av Jan Lööf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s