En smakebit på søndag – Sanningen

Den norska bokbloggaren “Betraktninger” har varje söndag en rolig liten utmaning där man ska skriva ner en liten smakbit av boken man läser för tillfället. Jag läser just nu bland annat Sanningen av Harlan Coben.

Handling:
Före detta stridspiloten Maya Stern ser en otänkbar bild fångas av den digitala babyvakten: hennes tvååriga dotter Lily leker med sin pappa Joe – som blivit brutalt mördad två veckor tidigare..

Mayas liv skakas om ytterligare när det framkommer att det finns ett samband mellan det olösta mordet på hennes syster Claire och Joes död. För att hitta svaret på gåtorna måste Maya ta itu med djupa hemligheter från det förflutna, men några gör allt för att sanningen ska bli dold.

Mannen på skärmen flyttade sig åt sidan.
Maya kunde se Lily igen. Hon antog att rädslan skulle försvinna nu. Men så blev det inte. Mannen vände sig om och satte sig i soffan bredvid Lily. Han tittade mot kameran och log.
Maya lyckades, på något sätt, låta bli att skrika högt.
Knyt händerna, slappna av, knyt händerna…
Maya, som alltid behöll lugnet i stridssituationer, som alltid lyckades hitta något inom sig som gjorde att pulsen förblev låg, att adrenalintopparna inte paralyserade henne, försökte nå tillbaka till den inre platsen. De välbekanta kläderna, jeansen och särskilt den skogsgröna skjortan, borde ha förberett henne på den möjlighet – och med ”möjlighet” menade hon ”omöjlighet” – som hon nu bevittnade. Därför skrek hon inte högt. Hon flämtade inte.
Det hon upplevde var ett slags ökat tryck som spreds genom bröstet och gjorde det svårt att andas. Det isade i hennes ådror. Läpparna darrade en aning.
Där, på datorskärmen, såg Maya hur Lily kröp upp i knät på hennes döde make.

11 reaktioner till “En smakebit på søndag – Sanningen

  1. Jag läste boken några dagar sedan och blev lite besviken. Hoppas du gillar den bättre än mig. Tack för smakbiten.

  2. Jeg liker Harland Coben, så han har jeg lest mange bøker av. Denne fant jeg ut heter ”Vær på vakt” på norsk så den vet jeg at jeg ikke har lest. Den kom ut i fjor, så jeg har nok bare ikke rukket å lese den :-) Ha en riktig fin, ny uke!

    1. Detta är faktiskt min första bekantskap med Harlan Coben men blir nog inte den sista :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s