Mamette: Änglar och duvor av Nob

Rund och med håret i en knut – så som vi ofta tänker oss gamla damer men Mamette är en mormor som har glömt bort att bli gammal. Hon är nyfiken på livet och hänger med varierad framgång med i teknikens utveckling. Kvarterets ungar får sig kanske en uppsträckning i hyfs av Mamette ibland men i utbyte lär hon sig de senaste SMS-förkortningarna.

På parkbänken sitter Mamette och den grälsjuka Fröken Pinsec, och livligt och med en stor portion humor filosoferar över livet. I duvornas paradis (som lika gärna kan vara skyddsänglar) ger de oss en humoristisk bild av hur vi lever. Här är tanten som åker skateboard med dra-matenväskan – Mamette kommer att ta dig med storm.

Det har blivit mycket seriealbum på sistone och ytterligare en som jag har hört mycket gott om är Mamette. Mamette är den där coola tanten som gärna vill hänga med i utvecklingen, trots sin ålder. Det är så skönt, så befriande på något vis. Mamette har sin klan med vänner, den ena mer speciell än den andre. Hon är inte rädd för att testa nya saker och tar gärna på sig uppdrag, kanske för att få dagarna att gå?

Tecknarstilen i det här seriealbumet är lite speciell men jag gillar det. Det speglar liksom innehållet i boken på något vis, och det är ju alltid ett plus.

Det är mycket komik och sarkasm och igenkänningsfaktorn är hög, trots att jag inte är en gammal tant. Det är verkligen synd att Wibom inte översatte fler av dessa album för jag är nog inte ensam om att vilja läsa fortsättningen.

Mitt betyg: 3/5

Författare: Nob
Serie: Mamette #1
Utgivningsår: 2012
Förlag: Wibom Books
Utläst: 20 maj 2018
Finns hos: Adlibris | Bokus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s