Bokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck

Charlotte är för ung för att vara änka, för ung för att förlora den hon älskar. I sitt vilsna tillstånd tar hon en paus från sitt framgångsrika företag och söker ro på den skånska landsbygden. Men så får hon får ett oväntat besked, hon har ärvt ett hus i London av en moster hon knappt visste att hon hade. Och huset inrymmer en bokhandel.

Inställd på att sälja huset flyger Charlotte till England, där den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap med den motsträviga personalen fram. Samtidigt som Charlotte kämpar för att rädda bokhandeln inser hon att det är något som inte riktigt stämmer. Varför har Charlotte aldrig fått träffa sin moster och vad är det för mörk hemlighet som döljer sig i huset?

London, en bokhandel, kärlek och en mystisk bakgrund kan väl bara bli helt rätt? Eller? Det var i alla fall vad jag tänkte när jag läste kort om boken då författaren mailade mig och frågade om jag ville läsa den. Jag har tidigare läst historisk romance av Frida Skybäck men detta kändes mer feelgood så jag tänkte – varför inte?

Huvudkaraktären i den här boken, Charlotte, har varit med om både det ena och det andra. Hon är ung och har ett framgångsrikt företag men är samtidigt även änka. Hon behöver läka sin sår och får en möjlighet att göra det i London. Som person känns hon driven och ödmjuk och jag är inte ett dugg förvånad över vad hon bestämmer sig för mot slutet av boken. Det är dessutom väldigt intressant att läsa dels om hennes personliga utveckling men även relationsuppbyggnaden med de som arbetar och bor på Riverside. Sam är exempelvis en ganska svår och tvär karaktär men de lyckas hitta sin jargong.

Boken skiftar mellan två historier, dels nutid då Charlotte befinner sig i London men även dåtid i London då Charlottes mamma och moster bodde där. Jag tyckte det var intressant att följa både och men man förstår ganska snabbt hur det slutar i dåtid. I båda berättelserna finns många hemligheter begravda och många saker är upprivande men jag kan ändå inte riktigt förstå hur Charlotte inte kunnat veta om Sara. Eller varför de två systrarna helt slutade prata? För mig känns det helt otroligt.

Bokhandeln på Riverside Drive är en bra bok, som var svår att lägga ifrån sig. Jag gillar också Skybäcks sätt att skriva, bra driv och hon målar upp bokhandeln som något helt fantastiskt. Nu är jag hemskt sugen på att läsa mer Skybäck så antingen tar jag åter tag i hennes historiska romaner, eller så hoppas jag att det kommer nytt snart.

Tack till författaren och LB Förlag för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Frida Skybäck
Utgivningsår: 2018
Förlag: LB Förlag
Utläst: 11 september 2018
Finns hos: Adlibris | Bokus

Tidigare lästa böcker av författaren:
Den vita frun
Norrsken

En reaktion till “Bokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck

  1. Läste ut denna igår och tokälskade den! Hoppas hon kommer med en till bok snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s