Den vita frun

Tidigare i år intervjuade jag Frida Skybäck och blev då väldigt nyfiken på hennes senaste bok, Den vita frun. Snälla Frida skickade då ett ex till mig och nu har jag äntligen läst den!

Titel: Den vita frun
Författare: Frida Skybäck
Utgivningsår: 2012
Förlag: Frank Förlag
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus

Tack Frida för läsex!

Beskrivning från förlaget:
Bok 2 av den hyllade historieläraren från Lund!
År 1784 reser Maria som sällskap till Juliana Bielke och hennes mor Dorotea från Stockholm till Borgeby slott i Skåne. Den vackra och utmanande Juliana har förargat sin mor genom att i hemlighet förlova sig med den unge fattige konstnären Kasper, och av den anledningen beslutar Dorotea sig för att ta med dottern bort från storstadens lockelser till Borgeby, där inte mindre än tre unga, ogifta och adliga män befinner sig. Maria, som levt tillsammans med familjen Bielke sedan hennes mor dog i dysenteri, är i jämförelse med Juliana alldaglig och tillbakadragen och van att befinna sig i skuggan av sin välgörares dotter.
Familjen som residerar på Borgeby slott präglas av inre motsättningar och mörka hemligheter. Maria kan inte låta bli att undra över deras avsikter. Varför har sällskapet egentligen bjudits in till slottet?

Omdöme:
Jag tycker att jag borde tycka om att läsa historiska romaner, särskilt om de utspelar sig i slottsmiljö. Men tyvärr är det något som gör att jag inte blir tillräckligt intresserad och det händer även här. Dessutom har den några inslag av romantik, vilket jag har tröttnat på nu och jag kan nästan tänka mig att jag läste denna bok vid fel tillfälle.

Jag fastnar dock lite för Maria och skulle egentligen vilja läsa mer om bara henne. Vissa delar var lite småirriterande men för det mesta var det kul att följa henne.

Om man gillar historiska romaner i slottsmiljö med en gnutta kärlek så passar den nog alldeles utmärkt och det är dessutom en fristående bok så man behöver inte ha läst Skybäcks första bok för att läsa denna!

Mitt betyg: 3/5

3 reaktioner till “Den vita frun

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s