Brutna ben och brustna hjärtan – en alldeles omöjlig jul av Maria Ernestam

Ingenting går riktigt Lisbeths väg i livet. Hon tycker visserligen om sitt lilla hus vid havet och trivs som lärare i Frillesås. Dessutom är hon singel, vilket trots allt är bättre än att vara olyckligt kär.

Men veckorna före jul blir allt bara värre. Skolans rektor vill peta henne från idrottstimmarna och anställa en manlig alpin mästare. Gamle pojkvännen dyker upp och är trött på sin glamorösa flickvän. Lisbeths syster vill till sin makes fasa föda fjärde barnet hemma och bästa vännens dotter får problem med polisen. När sedan köket måste rivas upp är olyckan fullständig, och till råga på allt ska släktens stora julbord serveras redan klockan elva.

Det här med julromaner har verkligen blivit större och större och vissa förlag satsar klart mer på det än andra. När jag såg den här boken bland LB Förlags höst- och vinterutgivning blev jag helt klart nyfiken och när sedan recensionerna började dyka upp kunde jag inte hålla mig längre. Jag efterfrågade ett recensionsexemplar som kort därefter dök ner i brevlådan. Det har tagit mig ett bra tag att läsa ut boken men det beror inte på boken i sig utan snarare min brist på tid och motivation att läsa skönlitteratur. Det har varit ganska mycket i skolan de senaste två månaderna och därav ganska dåligt med vanlig läsning.

Å ena sidan kändes boken lite smått hysterisk i och med alla påhitt. Vår huvudkaraktär var också av typen som pratade först och tänkte sedan, som man fick flera fina exempel på. Det skapade ju dock en hel del humor som utgjorde en bra kombination.

Eftersom det är en julroman måste jag ju också diskutera julkänslan på ett eller annat sätt. Vi möts här av julbasar med saffransbullar, skidåkning i Alperna, planering för julfirandet och allt julstök runt omkring. Visst kommer julkänslan fram men samtidigt hade jag nog önskat lite, lite mer av boken.

Kort sammanfattat var det ändå en bra bok som inte riktigt levde upp till mina förväntningar men som jag ändå är glad att jag har läst. Jag är dessutom nyfiken på Maria Ernestam och läser gärna mer av henne framöver.

Tack till LB Förlag för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 3/5

Författare: Maria Ernestam
Utgivningsår: 2018
Förlag: LB Förlag
Utläst: 13 januari 2019
Finns hos: Adlibris | Bokus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s