Brumfällan av Andreas och Emma Svalander

Var kommer allt brum ifrån? Har pappas fina stereo blivit sjuk eller är det någon som knaprar på stereons sladdar? Lollo bestämmer sig för att lösa pappas brumproblem. Hon tar hjälp av sin kompis Albin och tillsammans bygger de en brumfälla. Kan de fånga in det som orsakar brummet? 

När jag fick ett mail från författarna till den här boken kunde jag inte låta bli att småle lite grann. Hela berättelsen och idén med boken var så fascinerande och även om jag var skeptisk till att barnen skulle gilla den valde jag ändå att tacka ja till att ta emot den – för att jag ville läsa den. Nu visade det sig dock att barnen också gillade den så det var ju bara positivt.

Det är en fantasifull bok om något så ovanligt som ett HiFi-problem och byggandet av en brumfälla. Jag och Kristoffer har aldrig varit några ”ljudnördar” men det var ändå en riktigt rolig historia och den känns väldigt unik. Vissa meningar eller ord var lite för avancerade även för oss vuxna men överlag tycker jag den tilltalar barn på ett bra sätt och framför allt gillar jag illustrationerna. Bra gjort!

Tack till Emmagjort för recensionsexemplaret!

Författare: Andreas Svalander
Illustratör: Emma Svalander
Utgivningsår: 2019
Förlag: Emmagjort
Finns hos: Adlibris | Bokus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s