Innan snön faller av Helena Kubicek Boye

Höstens mörker sänker sig över den mytomspunna rättspsykiatriska kliniken i Säter. Bakom byggnadernas vackra fasader sitter de brottslingar som bedöms vara för sjuka för att kunna avtjäna sitt straff i vanligt fängelse. Den nyutexaminerade psykologen Anna Varga har fått en tjänst vid kliniken i Säter, och lämnar med glädje Stockholmslivet bakom sig.

Annas glädje försvinner snabbt då hon nås av hotfulla meddelanden. Kort därefter hittas en patient död, och driven av sin nyfikenhet ger sig Anna ut på en jakt som leder henne bakåt i tiden, då gränsen för sjukt och friskt styrdes av kön och social tillhörighet. Hoten mot Anna blir allt allvarligare och det är tydligt att någon inte vill att hon ska gräva djupare. Vem kan Anna egentligen lita på? Och kommer hon någonsin att få reda på sanningen om vad som försiggår på Säter?

Jag har varit nyfiken på Innan snön faller länge nu och när jag fick hem uppföljaren på posten kände jag att det var dags. De flesta recensioner jag läst om den har varit positiva så förväntningarna var höga.

Jag trodde att boken skulle vara mer spännande än vad den var eftersom den har klassificerats som en psykologisk thriller men jag kände inte riktigt den där spänningen. Det var intressant att följa Anna, breven och allt som hände inne på kliniken men jag är tveksam till att kalla boken en thriller. Med det sagt tycker jag inte att den var dålig men den mötte inte riktigt mina förväntningar, åtminstone inte hela vägen.

Boken går snabbt att läsa då kapitlen är korta och det blir lite av en bladvändare. Man vill liksom komma till slutet, få upplösningen serverad. Jag gillar miljöerna boken utspelade sig i och den har ett intressant tema. Jag läser gärna mer om Anna Varga men jag hoppas på lite mer spänning till nästa bok.

Mitt betyg: 3/5

Författare: Helena Kubicek Boye
Serie: Anna Varga #1
Utgivningsår: 2018
Förlag: Bokfabriken
Utläst: 7 maj 2019
Finns hos: Adlibris | Bokus

3 reaktioner till “Innan snön faller av Helena Kubicek Boye

  1. Jag tyckte bok nummer två var starkare. Det är väl aldrig nervpirrande spännande direkt men jag gillade den ändå. Kommer fortsätta läsa serien om Anna Varga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s