Den ljusaste natten av Helena Kubicek Boye

En dömd pedofil avviker från Säters rättspsykiatriska klinik under midsommarhelgen. Samtidigt försvinner en 5-årig flicka från en campingplats bara ett stenkast därifrån.

Psykolog Anna Varga, som skulle fira midsommar med de dömda på kliniken, blir plötsligt indragen i en kamp mot klockan för att hitta den försvunna flickan. Hela Säter sätts i skräck och samhället fylls av journalister samtidigt som midsommarfirandet når sin kulmen. Kan de undvika ännu en skandal? Tillsammans med kommissarie Sven Järring kämpar Anna Varga för att hitta flickan i tid, samtidigt som värmeböljan drar in över Dalarna.

Första boken i den här serien läste jag strax innan sommaren och jag minns att jag inte riktigt tyckte att boken motsvarade mina förväntningar. Jag trodde att den skulle vara mer spännande och lite samma känsla får jag här. Att en pedofil rymmer från en rättspsykiatrisk klinik är förstås väldigt skrämmande och jag är glad att jag bor en bra bit ifrån närmsta klinik men i övrigt känns det som att jag letar efter något mer.

Vi blev introducerade för psykologen Anna Varga och hennes kollegor redan i första boken och här får vi ytterligare lite kött på benen. Miro är en karaktär som jag blev intresserad av tidigt och det känns som att han har ännu mer att bjuda på. Det är något med honom som inte riktigt går att sätta fingrarna på. I övrigt gillar jag att boken består av ganska korta kapitel eftersom jag upplever att det går snabbt och lätt att läsa.

Trots att denna inte heller var lika spännande som jag hade hoppats på tycker jag fortfarande att den är bra. Frågan är om den är så bra att jag fortsätter komma tillbaka till rättspsykkliniken i Säter men det återstår att se. Suget efter mer Anna, Miro och Malin kanske kommer efter ett tag.

Mitt betyg: 3/5

Tack till Bokfabriken för recensionsexemplaret!

Författare: Helena Kubicek Boye
Serie: Anna Varga #2
Utgivningsår: 2019
Förlag: Bokfabriken
Utläst: 2 oktober 2019
Finns hos: Adlibris | Bokus

Tidigare delar i serien:
Innan snön faller (Anna Varga #1)

3 reaktioner till “Den ljusaste natten av Helena Kubicek Boye

  1. Jag tyckte denna var bättre än första delen i boken. Jag gillar miljön (men så är jag ju också från Dalarna själv) och huvudkaraktären Anna. Tänker att jag nog fortsätter följa serien även om den inte är någon riktig fullträff.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s