Tokyo Calling av Anna Portner

OBS! VARNING FÖR SPOILERS OM MAN EJ HAR LÄST TIDIGARE DELAR!

Yrkeslivet har tagit fart, relationer börjar bli på allvar. I Tokyo Calling får vi följa Stella som försöker bygga upp sin tillvaro efter att en lång relation kraschat. Tinder, tillfälliga relationer i kombination med svår skrivkramp efter succédebuten är inte en lyckosam kombination, men Stella och Camillas starka systerskap, är som alltid räddningen. När japanska ambassaden lockar med ett glamoröst skrivuppdrag som överträffar Stellas vildaste fantasier hade det inte kunnat komma mer lägligt.

Efter att jag hade läst första delen i den här serien, Manhattan Love, hoppade jag direkt på denna eftersom jag var så nyfiken på vad som skulle hända. Man lämnades nämligen med lite av en cliffhanger. I Tokyo Calling har en tid gått sedan Carl lämnade Camilla och hon stod ensam med en graviditet men livet förändras dagligen och som läsare får vi delvis följa med i Camillas nya liv. Den här boken fokuserar dock mest på lillasyster Niva, Stella. Den storsäljande författaren som fått skrivkramp.

Även Stellas liv har förändrats sedan den första boken. Det är mycket sorg och svärta men även en del glada stunder, humor och framför allt syskonkärlek. Det starka bandet som Stella och Camilla har är fortsatt intakt och utvecklas ytterligare när systrarna här får lite nya roller. Jag gillar att böckerna delvis utspelar sig i olika storstäder, New York i den förra och Tokyo här. Man får en liten snutt av storstadslivet på något vis. Hela projektet i Tokyo tyckte jag för övrigt var väldigt intressant, om än kanske något osannolikt.

Anna Portner har återigen skrivit en läsvärd bok. Som jag sa angående den första delen är det kanske inget man minns i tid och evighet men det var bra underhållning just nu. Den här serien är förmodligen perfekt på stranden i sommar.

Mitt betyg: 3/5

Författare: Anna Portner
Serie: Systrarna Niva #2
Utgivningsår: 2019
Förlag: Bonnier Bookery
Utläst: 30 maj 2019
Finns hos: Adlibris | Bokus

Tidigare böcker av författaren:
Manhattan Love (Systrarna Niva #1)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s