Sagasagor: Ballonglängtan, kurragömma och två tomtar i diket av Josefine Sundström

Saga Louisa Larsson är en stadig, klok och envis liten person som bor tillsammans med mamma och pappa i ett av radhusen på Solrosvägen. I den här boken berättar Josefine Sundström och illustratören Emma Göthner i fem fristående kapitel om när Saga leker kurragömma hos Samir och råkar kissa på sig, om ett djurparksbesök fyllt av avund och om ett julfirande hos morfar på landet med två tomtar och en bil i diket. Sagas mamma och pappa råkar bråka med varandra en dag och då tror Saga genast att de ska skilja sig. Saga har också en stark vilja och hon lyckas dessutom välja en egen eftermiddagsaktivitet som passar henne perfekt, trots pappas önskan om annat.

Det har blivit dags för ytterligare berättelser om den härliga Saga och ingen kan vara gladare än jag och Charlie! I vanlig ordning består boken av fem olika kapitel ur Sagas liv och det är verkligen hög igenkänning. Som läsare får vi följa med när Saga är i djurparken och inte får som hon vill, när hon är så uppslukad av lek att hon kissar på sig och en massa andra ögonblick och händelser. Josefine Sundström skriver på ett sätt som fångar barnen och Emma Göthners härliga illustrationer gör verkligen sitt till.

Saga är i Charlies ålder, kanske något äldre, och det märks när man läser. Som förälder känner man igen beteenden, egenskaper och saker som uppkommer kring en viss ålder medan barnen kanske mer reagerar på att Saga gör något som de också har gjort. Förutom detta är det också riktigt bra med dessa kapitel som är lagom långa och innehåller lagom med bilder. Det passar min snart 5-åring perfekt och är något mellanting mellan bilderbok och kapitelbok.

Om ni mot förmodan har missat böckerna om Saga kan jag varmt rekommendera dem. Vi läser dem gärna om och om och om igen här hemma och snart får vi kanske även läsa dem för dottern.

Tack till Bonnier Carlsen för recensionsexemplaret!

Författare: Josefine Sundström
Illustratör: Emma Göthner
Utgivningsår: 2019
Förlag: Bonnier Carlsen
Utläst: 10 oktober 2019
Finns hos: Adlibris | Bokus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s