Två hjärtans karameller av Sofia Fritzson

När Ellinors far dör upptäcker hon och systrarna att han har investerat i ett företag som ligger på randen till konkurs. Motvilligt åker Ellinor till den lilla orten Kullaby där den olönsamma firman Karlssons Konfektyr ligger.

Micke trivs med tystnaden och lugnet i sitt ensliga hus i skogen. Där lagar han sin fudge och snickrar sina fågelholkar. Han står inför årets mest hektiska period, med långa arbetsdagar och slitsamma julmarknader och har inga planer på förändring. När Ellinor sveper in i hans liv är attraktionen mellan dem omedelbar. Men Ellinors krav är skoningslösa: öka lönsamheten eller lägg ner. Och plötsligt är det inte bara Mickes företag som står på spel utan även hans hjärta.

Jag har läst flera av Sofia Fritzsons böcker och noveller tidigare och alltid uppskattat dem så när jag såg att hon skulle släppa en julroman (min favorithögtid!) kunde jag bara inte låta bli. Och det är precis så mysigt som jag hade väntat mig.

Boken berör familjerelationer, sorg men framför allt kärlek och lite förbjuden sådan. Det är en ganska förutsägbar historia men det gör liksom ingenting för jag sväljer allt med hull och hår. Som läsare vill jag att det ska gå bra för Ellinor och Micke, jag vill att de ska hitta en väg framåt så därför bryr jag mig inte så mycket om det är förutsägbart eller ej. De två huvudkaraktärerna är inte heller särskilt svåra att relatera till. Micke har blivit lite av en enstöring de senaste åren och är märkt av tidigare händelser i livet medan Ellinor näst intill är raka motsatsen. Hennes familj har också drabbats av sorg men de hanterar det på ett annat sätt. Någonstans i detta möts Ellinor och Micke.

Boken ger mig definitivt julkänslor och bara tanken på julmarknader och fudgetillverkning ute i en stuga i skogen får mig att längta två månader framåt i tiden.

Mitt betyg: 4/5

Tack till Lavender Lit för recensionsexemplaret!

Författare: Sofia Fritzson
Utgivningsår: 2019
Förlag: Lavender Lit
Utläst: 12 oktober 2019
Finns hos: Adlibris | Bokus

5 reaktioner till “Två hjärtans karameller av Sofia Fritzson

  1. Pingback: Två hjärtans karameller av Sofia Fritzson | Lottens Bokblogg
  2. Pingback: Läsning i juletid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s