Läsning i juletid

Jag har redan börjat titta på årets julböcker och vad jag planerar att läsa men jag tänkte dela med mig av detta till er. Julen är utan tvekan min favorithögtid och även om jag inte riktigt gillar att planera upp vad jag ska läsa under månaden tänkte jag ändå visa vilka böcker som gör mig nyfiken just nu.

*Siden, pärlor och vit marsipan av Sofia Fritzson. Det här är den tredje delen om systrarna Ljung och jag har tyckt om de två första delarna, Två hjärtans karameller och Löften, kyssar och varm choklad. Den här boken är självklar läsning för mig i år och det enda som är synd är att bok två och tre inte släpps som inbundna för de har så mysiga omslag.

*En storm i juletid av Camilla Davidsson är också en bok som är självklar för mig i år och har varit sedan jag såg att den skulle komma. Jag har tyckt om det senaste Camilla Davidsson har skrivit och är så nyfiken på denna.

*Tolv hundar i juletid av Lizzie Shane påminner mig lite om filmen ”The Holiday”. Omslaget osar julmys och det ska vara första delen i en serie så jag är helt klart nyfiken.

*Julmord i skärgården av Anna Ihrén är något lite mer ovanligt i och med att det är en deckare som utspelar sig under julen, och dessutom på Smögen. Frågan är om man kan läsa den utan att ha läst de andra i serien?

*Julafton på den lilla ön i havet av Jenny Colgan har jag velat läsa sedan den kom ut men jag har en bok jag behöver läsa däremellan.

*Allt jag önskar mig till jul av Joanna Bolouri har hyllats av bland andra Hyllan och jag erkänner att jag är väldigt sugen på en julbok av den här författaren.

*Julegrisen av J.K. Rowling är en bok för barnen men som jag är minst lika sugen på. Bokens rekommenderade ålder är 6-9 år så jag kanske kan läsa den med sonen?

Planerar ni att läsa någon av dessa eller har ni andra julromaner att tipsa om?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s