Helgfrågan v.49

Det är fredag eftermiddag och idag skulle jag egentligen jobbat MEN jag har tagit en semesterdag så först imorgon behöver jag ta mig iväg till jobbet. Lite skönt! Vi kör veckans helgfråga i stället som lyder såhär;

Bör man läsa klassiska böcker? Motivera.
Bör? Nej, jag lägger absolut ingen vikt vid om man har läst klassiska böcker eller ej. Jag har själv inte läst så många, eller för den delen tyckt om så många. De flesta har väl dock varit mer eller mindre tvingade att åtminstone läsa en klassisk bok i skolan. Jag fick t.ex. läsa Thérèse Raquin på gymnasiet för att klara av svenska B men det är säkert olika det också. Jag upplever ibland att det ligger någon slags status i att ha läst många klassiker men det är inget jag bryr mig om. Jag läser det jag tycker är intressant.

Bonusfråga: Har ni klarat av julklappsinköpen än? Blev det några böcker?
Det var länge sedan! Jag börjar tidigt för att slippa eventuell julstress och ja, det blev ett par böcker till barnen som köptes redan på Bokmässan. Jag skulle gärna köpa fler böcker i julklapp till familj och vänner men det är ingen som har så stort bokintresse som jag har, tyvärr.

3 reaktioner till “Helgfrågan v.49

  1. För mig har det aldrig handlat om ”status” att läsa klassiker, utan har tyckt att det varit givande att läsa. Tycker man får bra insikter och värdefulla perspektiv, på något sätt. Dessutom kan man dra paralleller när man läser nya böcker, som ofta har gamla böcker som inspirationskällor. Nu är jag ju själv lite insnöad på science fiction/dystopier, och just sådana genrer kan ju få oss att diskutera olika framtidsscenarier, och hur vi skall kunna komma att tackla dem. Ganska viktigt.
    Men visst kan det vara så att många blivit avskräckta via skolan, rätt synd i sådana fall. ( https://ibokhyllan.blogspot.com/2019/12/helgfragan-v-49.html )

  2. Jag köper till mitt barnbarn, har lämnat bokpaket som han får varje advent i år.

  3. Jag håller på att man måste få välja själv om man läser klassiker eller ej. Då tror jag man hittar de klassiker som passar en.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s