Inspiration, saltstänk och romcoms

Som jag skrev i lördags följde jag alltså Feelgoodfestivalen 2020 online. Jag tänkte med detta inlägg egentligen sammanfatta vad som hände under dagen och hur jag upplevde eventet.

Det första seminariet handlade om inspiration och Carin Hjulström, Camilla Davidsson och Eli Åhman Owetz pratade om deras böcker, karaktärer och miljöer. De har skrivit väldigt olika böcker men det fanns också flera likheter. Camillas och Elis böcker känner jag ju till men det var spännande att höra mer om Carins nya bok. Vi får se om den blir läst under hösten!

I det andra seminariet fick vi lyssna på Ruth Kvarnström-Jones, Eleonor Sager och Sofia Ymén. Det är ju ofta i Cornwall allt händer i Storbritannien men har vi några bra miljöer för feelgood här i Sverige? Eleonors böcker utspelar sig exempelvis i Stockholm och Sofias nya i Kungsbacka. Är det bra feelgoodplatser?

Efter detta kom seminariet ”Älskade/hatade familj” med Emma Hamberg, Moa Herngren och Anna Fredriksson. Där blev jag framför allt intresserad av Moa Herngrens ”Svärmodern”. Jag har kikat på den tidigare men efter seminariet blev det faktiskt ett köp av boken.

Sist innan lunch pratade även Petra Mede om sin biografi, men den punkten hoppade jag över och tog tidig lunch här hemma.

Efter lunch gick vi direkt in på ”Romcoms för 20-talet” med Christoffer Holst och Sara Molin. Jag har läst de bådas senaste böcker i sommar och det har varit väldigt spännande. Att prata om film är också väldigt roligt, även om just romcoms inte är min favoritgenre. Jag frågade dock båda författarna om de hade kunnat se sina senaste böcker som filmer och vem som skulle spela huvudrollerna och till svar fick jag Ellen Bergström som Clara och Frida Hallgren som Hilda. Bra val tycker jag!

Efter detta fick vi delta i ”Historiska hemligheter” med Frida Skybäck, Jenny Fagerlund och Anna Lönnqvist. Spännande! Framför allt diskussionen om hur mycket man egentligen får ändra när det kommer till historia.

15.40 var det dags för ”Min plats på jorden” med Karin Janson, Marie-Louise Marc och Catharina Ingelman-Sundberg.  De pratade om platser som de själva älskar och varför de valt att förlägga sina historier just där.

Sist var seminariet ”Det sitter i väggarna” med Åsa Hellberg, Birgitta Bergin och Karl Ljung. Karl Ljungs bok ”Familjen Morelli” blev jag väldigt nyfiken på men samtidigt så läste jag en recension av den som fick intresset att svalna så vi får väl se. Det var i alla fall intressant att få höra dem prata om sina böcker också.

Överlag tycker jag att eventet var bra anordnat, även om det fick ske digitalt och vi ”besökare” inte fick riktigt samma möjligheter som tidigare år. Vi fick ändå specialpriser på böcker (ja, jag shoppade lite som ni kommer att få se när det dyker ner här hemma), bokcirklar, skrivarskolor och seminarier. Till kommande år hoppas jag att vi kan vara på plats i Mariefred men kanske också att det går att delta digitalt om man så önskar. Vi får se hur det blir!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s