Sagasagor: Den underliga julklappen av Josefine Sundström

Saga ska fira jul med familj och släkt hos morfar. Bilen är fullpackad med sängkläder, julklappar och mat. Det är härligt och pirrigt med julafton. Vad är det till exempel för en konstig julklapp som mamma och pappa har surrat fast på biltaket? Och kan en jultomte också dö, precis som Sagas mormor gjorde en gång för länge sedan. Och vem är egentligen den där jultomten som delar ut klapparna när morfar gått ut för att köra in traktorn i garaget?

Sagasagor har ju varit populärt här hemma i ett par år nu, och det kommer alltid nya koncept som gillas. Senast var det ”Läsa tillsammans”-böckerna och nu utkommer en julsaga i form av en bilderbok. Själva berättelsen har visserligen redan publicerats i en tidigare bok om Saga på Solrosvägen, men här är den berättad på ett lite annorlunda sätt och med mer bilder. Både fyraåringen och snart-sexåringen tyckte om att lyssna och låg med spänning och väntade på vad det underliga paketet egentligen var.

I vanlig ordning får vi läsa om Saga och hennes familj, och Saga är en lite speciell karaktär. Det är lätt att följa henne, att känna med henne och förstå hur hon tänker. Sundström beskriver karaktären väldigt bra på det viset. Hon lyckas även frammana julkänsla, glädjen i att få träffa sin morfar och att fira en traditionell jul på landet. Vem som egentligen var tomten var också väldigt spännande, för alla parter. Det var som en liten twist sådär på slutet. Illustrationerna är i vanlig ordning fina och stämningsfulla.

Boken passar bäst till barn i åldern 3-6 år och jag kan varmt rekommendera den. Ett tips inför julen helt enkelt.

Författare: Josefine Sundström
Illustratör: Emma Göthner
Utgivningsår: 2020
Förlag: Bonnier Carlsen
Finns hos: Adlibris | Bokus

En reaktion till “Sagasagor: Den underliga julklappen av Josefine Sundström

  1. Böcker har alltid funnits överst på min önskelista sen jag var liten, men på plats nummer två spelar hårt-mjukt ingen roll. Men jag minns särskilt känslan att få dra sig tillbaka med några nya böcker…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s