Julkalendern 2020 – Lucka 11

I dagens lucka hittar vi Opal Förlag som sponsrar med tre exemplar av ”Den stora bankbluffen” av Elin Hägg. Tre vinnare får alltså hem denna spännande, historiska deckare för åldern 6-9 år. Boken är för övrigt nominerad till Spårhunden 2020.

Om boken:
En mörk, iskall vinternatt hör springpojken Nisse något han inte borde. Någon tänker döda hans vän, Lilla Maja, för att bevara en hemlighet. Det är 1600-tal i Stockholm. Den nya, stora, fina riksbanken har fått problem. Någon har bytt ut pantsatta smycken värda en förmögenhet och banken har förlorat mycket pengar. Mitt i kallaste vintern grips den fattiga springschasen Lilla Maja, misstänkt för att vara inblandad. Bankmannen Lars Nyman gör allt för att skipa rättvisa och försöker ta reda på vem den skyldiga egentligen är. Men den här bluffen visar sig involvera Stockholms rikaste damer och de råkar väldigt sällan lilla ut.

Tävlingsregler
– Vilken fiktiv karaktär skulle du vilja umgås med en hel dag? Varför? Motivera kort i en kommentar till det här inlägget och glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS TILL ÅSA, ANNIKA RYRÅ HAMMARBERG & ISABELLE ÖRTGREN.

35 reaktioner till “Julkalendern 2020 – Lucka 11

 1. Jag skulle utan tvekan hänga med Pippi en hel dag. Frågan är bara om jag skulle orka med alla galna upptåg och tokigheter. Skoj skulle jag definitivt ha och gratis sockerdricka och en massa guldpengar skulle jag också se till att förse mig med. Härligast hade nog ändå varit att få besöka häftiga Villa Villerkulla och ta en ridtur på Lilla Gubben på vackra Gotland.

 2. Cilla Storm i böckerna om Cilla som författaren Christoffer Holst skrivit. Cilla får vara med om mycket spännande grejer. Och det skulle jag oxå vela vara

 3. Med svenska som andraspråk försöker jag få sonen att läsa så ofta som möjligt. Denna bok verkar rolig och jag hoppas han kommer gilla den.

 4. Barnen i Bullerbyn. Få uppleva livet på landet från förr, och deras härliga gemenskap.

 5. Jag hade velat umgås en hel dag med deadpool. Han verkar vara en störtskön person. Tror man skulle ha väldigt roligt ihop med honon

 6. Sherlock Holmes då jag älskar mysterier och hans tillvägagångssätt för att lösa dem var väldigt speciella.

 7. Är inte med och tävlar idag. Nog den svåraste frågan Hittils kanske någon ifrån barbafamiljen kanske barbaskön tänk att spendera en dag med dem som kan förvandla sig till presis vad de vill eller kanske maze från lusifer

 8. Utan tvekan Pippi Långstrump! Vem vet vad som skulle kunna hända en dag med henne?!

 9. Harry Potter! Drömmarnas värld! I princip växte jag upp med Harry Potter böckerna och JK s magiska värld har därmed bidragit till trygg uppväxt. I Harry – världen är allt möjligt även fast livet består av problem – så blir det lite ljusare med fantastiska vänner. Det lärde jag mig av dessa böcker. Att få vara Harry och få flyga kvast och bekämpa ondska – vem vill inte det?

  Tack för en bra blogg

 10. Ska vara ett * med * innan Harry! Hoppas att det är ok ändå! ( är lite för snabb ibland)

 11. Jag försöker motivera min 8-åriga son till att träna läsning, och spännande böcker brukar kunna hjälpa. Den här verkar riktigt spännande! :)

 12. Jag skulle vilja spendera en dag tillsammans med Mr Darcy på äkta Jane Austen vis.
  Vi skulle inleda dagen med picknick i parken, en roddtur i sjön och härligt, skandalöst skvaller om våra grannar.
  Till kvällen bjuder vi in till bal, klär upp oss i våra vackraste kläder och tar takt i en koreograferad vals.

 13. Nelly Rapp, helt klart! Hon är stentuff och har en söt hund. Dessutom skulle vi säkert träffa på en massa monster och så skulle hon få lära mig några monsteragentknep!

 14. Shopping och drinkar i New York med Carrie i Sex and The city vore himla kul!

 15. Pettersson, tänk att få vara med på alla tokiga uppdrag och uppfinningar han och Findus råkar ut för, hamna i en värld där man hela tiden hittar nya små saker att titta på. Tror det hade varit spännande

 16. Jag skulle vilja hänga en dag (eller flera) med Luke Skywalker!!!!! Kampen för det goda får msn aldrig ge upp och den kampen måste fortgå!

 17. Jag skulle vilja hänga med Karlsson på taket och hans tokigheter med lillebror, och få en flygtur över vackra Stockholm.

 18. Utan Hermiones talanger skulle inte Harry Potter ha överlevt ens det första kapitlet i boken. Det är alldeles för lite girlpower i världen, så jag skulle älska att spendera en hel nördig och magisk dag med Hermione!

 19. Tengel(den gode) från Sagan om Isfolket.
  Oj vad jag skulle lära mig mycket då om läkekonst och hur det var att leva på den tiden:)

 20. Tintin – jag gillar när det händer grejer! (Även om Tintin troligen skulle bli mer imponerad av mina smuggelresor till Kurdistan).

 21. Jag skulle definitivt villa hänga med Pippi Långstrump och hitta på massa skoj.

 22. Jag har faktiskt bett min son på 6 år att svara på frågan. Han tittade på mig som om jag hade en skruv lös som inte visste vad det ”rätta” svaret är och sa sen ”Sune så klart” för han är så himla knasig =)

 23. Jag skulle vilja vara Ronja Rövardotter och vara med på massa spännande utflykter tillsammans med Birk. Hon är stark, ärlig och omtänksam.

 24. Det finns så många att välja, t.ex. syskonen i Narnia. Höra deras spännande berättelser, upplevelser och hur det gick sedan.

 25. En del dag med Skalman och alla hans uppfinningar skulle göra mitt ma/no-hjärna överlycklig. Sen att Skalman har en ät-och-sovklocka är bara en extra grej hos honom. Tänk att få ta lite tupplurar på dagen det skulle vara skönt.

 26. Hmm min dotter sa definitivt kapten kalsong, ja okej låter ju alright. För egen del hade det nog blivit Aggretsuko, mest för att då och då hade jag gärna brutit ut i metalsång, exempelvis igår när kassen gick sönder på Ica och alla matvaror trillade ut.

 27. Lucy i Narnia-böckerna. Tänk vad spännande att gå in i en gammal garderob, och kliva ut i en helt annan värld!

 28. Bamse och alla karaktärerna i Bamse. För att han är så snäll. Länge leve snällheten. Skalman är också cool med sin ät och sov klocka. Vi behöver mindre stress i våra liv. Skynda är som sagt ett fult ord…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s