Julkalendern 2020 – Lucka 12

Nu är vi halvvägs! I dagens lucka sponsrar SF-bokhandeln med ”The Tower of Fools” av Andrzej Sapkowski, första delen i en ny fantasytrilogi. Författaren har tidigare skrivit The Witcher-serien, som nu dessutom finns som TV-serie.

Om boken:
Reinmar of Bielau, called Reynevan, flees after being caught in an affair with a knight’s wife. With strange, mystical forces gathering in the shadows and pursued not only by the Stercza brothers bent on vengeance, but also by the Holy Inquisition, Reynevan finds himself in the Narrenturm, the Tower of Fools, a medieval asylum for the mad, or for those who dare to think differently and challenge the prevailing order.

The ‘patients’ of this institution form an incomparable gallery of colourful types: including, among others, the young Copernicus, proclaiming the truth of the heliocentric solar system.

Tävlingsregler
– Vilken är din favoritdel av Kalle Anka på julafton? Berätta och motivera kort i en kommentar till det här inlägget. Glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS RONJA STRÖM OLSSON!

36 reaktioner till “Julkalendern 2020 – Lucka 12

 1. Tjuren Ferdinand är favoriten och en symbolen för antivåld. Att människor är roade av tjurfäktning känns bara så galet.

 2. Min favoritdel är Jultomtens verkstad då det är en av få juliga kortfilmer som visas i sin helhet på julafton, men jag önskar att de hade fler juliga disney-filmer och kortfilmer utöver den klassiska klippningen. Musses julsaga (bästa Disneyversionen av Charles Dickens Julsaga!) är en film som alla borde se på julafton och nu finns den på Disney+ så den rekommenderar jag varmt!

 3. Tomtens julverkstad – vi besöker och nu är det JUL! Spindeln, schackbrädet, leksaksparaden och Tomtens rungande skratt – vi är igång och nostalgin ligger som ett trygg varm filt över oss…

 4. Jag gillar mest när Kalle försöker fota fågeln. Man blir glad av den delen

 5. Jag vill tävla! Bästa på Kalle Anka tycker jag är Tomtens julverkstad. Så mycket julkänslan och mys!

 6. Om den är på engelska som det verkar så är jag inte med och tävlar idag. Min favorit del är helt klar julklappsverkstaden

 7. Robin Hood är min favorit! Klart budskap, ta från de rika o ge till de fattiga! Solidaritet, hjälpsamhet, så viktigt nu idag!!!!

 8. Bästa är nog ändå tomtens julverkstad. Det är en tradition och man vet att nu är det jul. Alltså den julkänslan man får, så mysigt!

 9. Jag och hela familjen älskar husvagnen. Den är magisk och hade en sådan husvagn funnits så hade jag köpt den. Perfekt! Och sen när Kalle ska stiga upp är så roligt, påminner om en själv som tonåring.

 10. Min favorit del är med piff och puff i julgranen. Tycker den är rolig för att barnen gillar den delen bäst och dom blir så glada. Och sen är ju piff och puff himla söta

 11. Jag älskar snövit avsnittet eftersom jag älskar att dansa och den skapar en gemenskap och en positiv känsla inför julen

 12. I tomtens julverkstad har varit favoriten sen jag var liten. Kommer ihåg när pappa alltid skojade om den fantastiska schackrutiga färgen och dockan som skrämdes av en spindel så att håret reste sig och kunde bli lockat. Nu är det jag själv som försöker skämta med mina barn på samma sätt. ;)

 13. När Kalle försöker att fotografera fågeln, den delen får mig alltid att le. =)

 14. Jag älskar tomtens julverkstad, den är så härlig och ger så mycket nostalgi. För mig ska julen vara magisk och det är precis vad jag tänker att tomtens julverkstad är. Alla leksaker som själva går som en parad raka vägen in i tomtesäcken för att levereras till alla barn runt om i världen.

  Kram Sanna

 15. Har alltid gillat delen med Ferdinand! Man ska ju ta hand om djur och inte skada dem för nöjes skull ☹

 16. Min favoritdel är Tjuren Ferdinand. Han är så underbart skön med sitt stora hjärta och sin avslappnade lay back stil. Ferdinand vill inte stångas på tjurfäktningsarenan utan han vill bara sitta under korkeken och lukta på blommorna. Dessutom tänker jag på Jon Skolmen som Ole Bramserud när han i en av Sällskapsresefilmerna uttrycker till Stig-Helmer att han bara vill lukta på blommorna. Så skön!

 17. Musses husvagnssemester! Jag blir varje år lika fascinerad öer alla compact living-lösningar och fnular på om det inte ska gå att omsätta en del av dem i praktiken…?

 18. Min favorit är när Benjamin Syrsas sjunger ”Ser du stjärnan i det blå”, och vi får landa i julstämning, våra drömmar om framtiden och vad julen egentligen handlar om.

 19. Klart jag vill tävla! 😊
  Egentligen är det helheten som ger stämningen, av Kalle på jul. Men absoluta favoritdelen är ändå Piff och Puff, då är det julafton och ja, en och annan tår kan råka komma. 😅

 20. Min favoritdel är Tomtens verkstad! Den är en perfekt start på programmet – fyllt med så mycket humor och julkänsla!

 21. Min favorit är tomtensverkstad. Är dock väldigt synd att de har ändrat så mycket. Kan tycka att de kan sätta dit en varningstext innan programmet precis som disney gjort på sina filmer på disney+. Varför jag gillar tomteverkstan är att det händer så mycket roligt. Älskar början när tomten målar med rutig färg.

 22. Långben som kör husvagn, när det visar sig att de står på en ”citydump” fast det ser idylliskt ut från början och så känner jag så väl igen mig i Kalle när han väcks och är sååååå trött! Underbar!

 23. Åh, favoritdelen jag aldrig missar är helt klart campingen med Långben, Musse Pigg och Kalle Anka :) Majskolvarna är bästa klippet!

 24. Kul fråga! Min favoritdel är Ferdinand, förutom att han är så himla cool så påminner han om min bror alltid. Ferdinand har namnsdag på min brors födelsedag. <3

 25. Musse Piggs Husvagnssemester är min favorit! Älskar alla uppfinningar i husvagnen. De är fantastiska.

 26. Så svårt att välja ut en favoritdel av fantastiska Kalle Anka! Det skulle kunna vara fågelns ”badabapapapapapa”. Jag brukar (vanligvis) titta med min farfar och han skrattar alltid så härligt åt fågeln och Kalle.

 27. Lady och Lufsen för att den är så gulligt romantisk. Man drömmer sig bort…

 28. Två böcker bra,
  Dessa vill jag i min hand ha.
  Läsa hela jullovet är precis vad jag behöver!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s