Julkalendern 2020 – Lucka 13

Idag är det lucia och i dagens lucka hittar vi två böcker från Hoi Förlag. Det är dels ”Kajakbyggerskan” av Gunilla Cullemark samt ”Om sanningen ska fram” av Elin Eldestrand. Två härliga böcker till lediga mellandagar eller att starta 2021 med kanske?

Om ”Kajakbyggerskan”:
Livet kantrar för Mia när samboförhållandet spricker. Hon isolerar sig och fyller dagarna med att slösurfa på nätet. När hon hittar en hemsida om kajakbygge blir hon inspirerad att bygga en kajak. Snart inser Mia att projektet är övermäktigt och hon måste ta hjälp. Men i själva verket handlar allting om att bygga upp sitt eget liv på nytt. En feelgood om en inre resa mitt i livet.

Om ”Om sanningen ska fram”:
Estrids liv har mer eller mindre stannat upp, men så träffar hon Marcus. Olivia byter hela sitt liv i sin desperata längtan att lämna allt hemskt bakom sig. Kvinnorna träffas och det blir vänskap vid nästan första ögonkastet. Men så visar det sig att de har en sak för mycket gemensamt … Om längtan att skapa det perfekta livet. En varm historia i jultid om vänskap, kärlek, sex och hemligheter.

Tävlingsregler
– Motivera kort varför just du ska vinna dagens lucka i en kommentar till det här inlägget. Glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS CHEYENNE!

35 reaktioner till “Julkalendern 2020 – Lucka 13

 1. Jag jobbar som undersköterska på ett äldreboende och just nu har vi det tufft. Ingen av oss vet vad som kommer hända. Kommer vi få Corona till jobbet eller kommer vi klara oss. Alla är vi rädda och oroliga och det är inte samma glädje på jobbet som tidigare. Det är svårt att koppla av och släppa tankarna på allt det jobbiga. Därför skulle jag behöva få skämma bort mig själv med en bra bok att kunna slappna av med efter en lång arbetsdag och släppa tankarna på allt det jobbiga för en stund

 2. Jag är handikappad och kroniskt sjuk och vintern är en tuff årstid för min kropp. Det blir många timmar i soffa och säng. Då finns det inget bättre sällskap än en bra bok.

 3. Jag har läst dessa ska vara sååå bra, det vore härlig läsning i mellandagarna <3

 4. Mitt hem är pyntat med guldfärgad belysning, regnet faller utanför och jag har massor av te att dricka. Jag har det alltså väldigt mysigt. Men det skulle bli ännu mysigare med ett par spännande och upplyftande böcker att läsa under den kommande julledigheten.

  Därför vill jag vinna böckerna, för att få hämta ny energi i mjukiskläder med böcker som blir som ens bästa vänner. För att lysa upp det grå mörkret lite till.

 5. Har ingen Facebook eller Instagram
  skulle bli glad om det blev jag som vann
  alla tävlingar kräver att man ska följa dela och tagga
  men mot sådana som mig visar tävlingsdomaren endast en utvisningsflagga.

 6. Hemmakarantän, tråkiga dödsfall, sjukdomar… 2020 har varit tråkigt, så jag skulle behöva drömma mig bort lite i någon bok.

 7. Jag vill vinna för att jag skälv och en vän skulle behöva detta inför det nya året något glatt och hjälpsamt som lyfter livet istället för allt som händer i våra liv som tynger det

 8. Konmer flytta i början av februari och kommer inte ha interner eller tv så då passar det bra att samla på sig ett gäng böcker så man har nått att göra

 9. Jag skulle vilja vinna dessa böcker någon eller båda pga att det inte är den sortens böcker jag läser i vanliga fall.

 10. Härlig julklapp att lägga under granen och överraska sig själv! 😜❄️🦌🎄

 11. Precis som du skriver, feelgood är perfekt till mellandagarna! Jag har turen att få vara ledig men det blir inte mycket aktivitet i år och vad är då bättre än att få bli helt utvilad med hjälp av soffan, böcker och resterna av julgodiset?!

 12. Dessa skulle min mamma få. Vi träffas så sällan nu i dessa tider. Min mamma gillar att läsa böcker och hade blivit en fin present åt henne.

 13. Under året har jag varit sjukskriven under sju månader. Jag har aldrig varit så pank som jag är nu. Allt som ska köpas inför jul får min fru betala, inklusive julklapparna till våra döttrar. Men jag vill ju kunna ge något i julklapp till min fru. Om jag vinner de här böckerna ska hon få dem i julklapp.

 14. Det skulle vara ett underbart sätt att lysa upp detgrå) vintermörkret för mig och min kära syster!

 15. Jag vill krypa ihop i fåtöljen med glögg, filt och dessa böcker. Stänga av alla måsten och mobilen. Vill vinna för att helt enkelt ladda om.

 16. Långledigt med tonåringen över jul. Och hur kul är en tonåring? ;) Klart jag behöve böcker att roa mig med!

 17. Med tanke på att kroppen värker och att jag på grund av risksjukdomar får hålla mig ifrån mina nära och kära så mycket som möjligt, så behöver jag bli uppmuntrad med lite mysig läsning, så därför vill jag vinna dessa böcker.

 18. Om jag vinner vill jag ge böckerna till min svärmor som gillar att läsa, och läser särskilt mycket nu i denna pandemi-tid. Hon och svärfar har varit isolerade sedan mars, så vill gärna muntra upp med bokpresent. (Sedan kanske jag får låna och läsa dom jag också. Win-win.) ;-)

 19. Jag börjar om för autokorrekt sabbade hela kommentaren!
  Ett par böcker med för mig nya författare passar alltid bra!
  Min ”att läsa hög” har tunnats ut och får gärna fyllas på!

 20. Jag älskar att läsa, läser alla böcker jag kan.
  Vad glad jag skulle bli om jag dessa två böcker vann.
  Sittandes i soffan, uppkrupen under en filt.
  Jag läser och läser och läser, i ljusens sken så milt.

 21. Min mamma skulle bli glad över dessa böcker. Hoppas hon kan få dem i julklapp.

 22. Finns det någon bättre anledning än att för att ge sin sambo än underbar läsupplevelse då han faktiskt fyller år här i helgen och bortskämd med varken julklappar eller födelsedagspresenter är han ju inte.

 23. Jag vill vinna böcker för att komma igång att läsa. Det skapar ett lugn med att läsa. Och efter det här året behöver jag vila och hitta lugnet igen och mig själv som jag tappat bort nånstans på den stressiga vägen fram.

 24. Efter en tuff termin (arb. på förskola) ska jag vara ledig alla jul o nyårsdagarna, och då hade det varit jätteskönt att kunna koppla av med två nya böcker.

 25. I November förra året gick jag på föräldraledighet. Platsen på förskola sades upp för min stora tjej då vi ska vara hemma länge med våra barn. Men så kom Corona och öppna förskolan, lekdejt och träffa vänner blev ett minne blott. Och saknar verkligen vuxna vänner nu ❤ barnen har det så bra hemma med mig men det börjar kännas nu på vintern när jag inte änns hinner komma ut och springa då det är becksvart härute på landet när min sambo kommer hem! En bok gör ju att jag iallafall får besöka en annan värld 😉

 26. Åh dessa hade jag velat vinna till mig själv! Hade varit perfekt att krypa upp i soffan med en kopp te och en bra bok att läsa.

 27. Går på jullov i slutet av nästa vecka och skulle gärna vilja spendera min julledighet med att läsa böcker! Var längesedan jag läste sist och längtar efter att få krypa ner under en filt och läsa i flera timmar.

 28. Jag skulle behöva någon bra bok att koppla av med i denna stressfulla och ångestladdade tid.

 29. Jag vill vinna för att min lillebror paddlar och tävlar i kajak och det hade blivit en rolig och uppskattad julklapp till honom! Han har även reparerat och målat om en egen kajak så han förstänar verkligen den här boken! Den andra boken behåller jag gärna själv 😉

 30. Då jag i värsta fall kanske blir helt ensam några dagar i jul, då barnen är hos sin pappa och jag tyvärr kanske inte kan hälsa på äldre släktingar pga corona risken, så skulle det kännas skönt om bokförrådet var lite mer välfyllt här hemma än vad det är just nu. Så nu håller jag alla tummarna och hoppas på lite tur.

 31. ÅH, vad härligt med lite nya böcker. I år har vi en kurs i skolan som är lite mindre påfrestande (vilket innebär lite ledighet till jul). Det vore då underbart att få maxa dagarna med något härligare än studentlitteratur att få läsa. Dessa två ljuvliga böcker hade passat perfekt och kommit till stor glädje.

  Kram Sanna
  mammasvardag@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s