Julkalendern 2020 – Lucka 14

I dagens lucka sponsrar Lind & Co med barnboken ”Den omöjliga pojken” av Ben Brooks. Boken passar barn 9-12 år.

Om boken:
Oleg och Emma hittar på en låtsasklasskamrat och blir minst sagt förvånade när han helt plötsligt dyker upp i deras hemliga koja. Sebastian är inte som deras andra klasskamrater. Han har aldrig ätit pizza, han är inte säker på vad gåshud är och han har en ryggsäck som verkar ha ett outsinligt förråd av varm glass. Men snart börjar andra, ännu mer omöjliga, saker att hända. Från en bortsprungen get i skolan till att snögubbar syns gående längs med vägen. Det hela tar dock en otäck vändning när det mystiska ”Institutet för overklighet” börjar jaga de tre vännerna. Institutet vill tillfångata och sudda ut Sebastian och återställa ordningen i världen. Med hjälp av en cowboyträdgårdsmästare, en fängslad forskare och sina klasskamrater försöker Oleg och Emma skydda sin vän och hålla magin levande fram till jul. Kommer de att lyckas ..?

Tävlingsregler
– Vilken är den bästa högtiden enligt dig? Motivera kort i en kommentar till det här inlägget och glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS MARGARETA S!

35 reaktioner till “Julkalendern 2020 – Lucka 14

 1. Julen är helt klart den bästa högtiden. Gillar att spänningen stegras under hela december och alla mysiga traditioner med adventsljus i fönstren, pepparkaks- och lussebullebak, pyntning, ja t.o.m. julstädningen och mörkret faktiskt. Julens clou är ändå samvaron och samhörigheten man känner när man får dela allt med sina nära och rå om varandra över helgerna.

  1. Hej, jag har skickat mail till dig men ej fått svar. Kika gärna igenom skräpposten om du inte ser något, i annat fall kan du maila mig på .

 2. Julen! Är typ den enda högtid jag firar och då firar jag rejält i hela december:)
  Älskar pyntet, pysslet, maten, godiset, musiken och filmerna och helst dela allt detta med nära och kära. Det är magiskt!

 3. Julen är favoriten. Börjar redan i November med pynt, pyssel och bak. Julsånger sattes igång i början av November!

 4. Jag tycker att den bästa högtiden är midsommarafton. Då är det ljust länge och efter en lång dag med dans och god grillad mat och framförallt en skål jordgubbar kan man njuta en god bok i trädgården. Vid regn i uterummet istället.
  Malin

 5. NYÅR, speciellt i år. Ser verkligen framåt mot en sommar som vaccinerad och full med hopp inför framtiden!

 6. Jag tycker bäst om julen. Den lyser upp mitt i den tunga, mörka tiden på året.

 7. Är inte med och tävlar idag den bästa högtiden är helt klart julen det är den som håller på längst i och med advent och kalendrar mm samt allt gott som man äter under jul. Och jag som bor i Norrland älskar att det kommer ljus i den mörkaste tiden helt underbart

 8. Alla helgona! Tycker det är väldigt mysig högtid där vi hedrar våra avlidna släktingar och ägnar dom en extra tanke med mat och ljus

 9. Det är självklart julen. Hela familjen går runt i sina fula jultröjor, äter godis, dricker varm choklad med massa grädde och ser på massa julfilmer ( jag läser julböcker). Man går helt enkelt bara runt och myser och har det bäst.

 10. Jag älskar Julen! Den kryper in i hjärtat med sin värme, sina underbara dofter och sitt lugn. En fin högtid!

 11. Jag älskar jul, allt ifrån dekorationer, mat och pyssel till bak, julfilmer och julklappar! Jag tror få saker kan klå känslan kvällen innan julafton och ljudet av små barnfötter som hoppar ur sängen på julaftonsmorgon och kommer springandes ner för trappen. Underbart!!

 12. Midsommar afton är den bästa för där träffade jag min man på crusing där vi båda skulle till folkparken
  det var 1989 och vi håller i hop än i dag så midsommaren är den bästa

 13. Den bästa högtiden enligt mig är definitivt påsken, att se fram emot att allt grönskar och att världen blir färggrann igen. Sen bjuds det på härligt god mat ute i stugan. Grillning och en hel del ledighet att njuta av.

 14. Midsommar är trevlig. Dans och god mat och förhoppningsvis bra väder så man kan vara ute och bada!

 15. Jag älskar Julen, men Midsommar slår det nog, allt är så lättsamt, man kan förhoppningsvis vara ute, lättlagad mat (matjesill o nypotatis, jordgubbar, glass) så att ingen behöver stå i köket flera timmar. Dans kring midsommarstången. där man faktiskt för vidare traditionen med riktiga sånglekar och gammal som ung kan delta

 16. Det är dessvärre julen, främst av tradition. Julen innehåller allt som andra högtider saknar; stora släkkträffar, massor av vackert pynt, mycket god mat och presentutdelning.

 17. Jag älskar julen, men midsommar är ändå något speciellt med. Sommarhögtid och ändå är hela sommaren kvar liksom, underbart efter en lång mörk vinter.

 18. Det är julen eftersom allt pynt och levande ljus piggar upp i mörkret. Jag tycker att det är så mysigt och julmat och julgodis är ju bland det bästa som finns!

 19. Att få mysa med familjen och lediga dagar. Läsdagar. Sedan lite lugnare dagar på mitt arbete i sjukvården och fler slipper vårdas på sjukhus för Covid.

 20. För alla som känner mig är det inte någon hemlighet,
  att just julen är det bästa som jag vet!
  Jag älskar förberedelserna med pyssel, bak- och matbestyr,
  försöker verkligen skapa en magisk nedräkning till just vår familjs juläventyr!
  Att få göra det tillsammans som familj sätter pricken över i:et,
  -ger oss fina stunder tillsammans och minnen för livet

 21. Den bästa högtiden är helt klart julafton. Det är den tid vi är tillsammans hela familjen. Vi bara umgås, njuter och äter gott tillsammans. Precis så som den ska vara.

  Kram Sanna

 22. Tänkte först svara julen för den är så mysig. Men bästa högtiden är nog midsommar för då är hela sommaren framför oss. Och äta jordgubbar, så gott.

 23. Julen, när hetsen lagt sig, man är däst efter all god mat och det ändå finns massa rester kvar att ta fram nästa gång man blir hungrig igen. Spel med familjen och lata dagar att njuta av.

 24. Med risk för upprepning…men självklart är det julen som är min favorithögtid. Och inte bara för att jag har två (snart tre) barn som gör att allt känns ännu mer magiskt med brev till tomten, nissedörr under skänken och pepparkaksbak varannan dag om de får bestämma! Även innan barnen har jag varit förälskad i allt vad julen innebär. Pyssel, bakning, julklappsinslagning, julmusik, glögg och pepparkakor, tända brasor, filtar, kalle anka, härliga dofter och massor med julpynt överallt. Kommer det bara lite snö också så finns det inget bättre :)

 25. Julen. Kul att samlar när det är som mörkast och ha det trevligt och äta gott.

 26. Julen är den bästa högtiden. Det är så härligt i hela adventstiden när vi tänder ljusen som bryter novembermörkret. Sen har vi alla julförberedelser, julmarknader, adventskalendrar, julkalendern på TV och alla förväntningar inför julen. Dofterna och smakerna på julbordet, Kalle Ankas jul och de små barnens väntan på tomten. Möjligheten att kunna skänka till de barn som har det svårt i världen känns särskilt viktigt nu i juletider.
  🙏🍀🎅🤶🎄🎁🤩🥰

 27. Julen, det är så mycket som händer. Att få umgås med nära o kära, tända ljus, fixa gran, baka lussekatter, handla julklappar, lucia, julmusik, julkalender m.m. Sen hoppas jag på lite snö med.

 28. Påsken, långledigt. Ljust och påskris. Godis och påskharar. Älskar påsken!

 29. Valborgsmässoafton! För det är samtidigt min dotters födelsedag! Jag tycker att det är mysigt att samlas runt en våreld och värma sig samt förhoppningsvis märka att våren är på väg. Trevligt att sjung lite vårsånger och att samtidigt passa på att grilla över en lite mindre eld. Alla kan vara med och när elden lyser upp och man står där med i övrigt mörkt omkring sig känns det nästan lite magiskt. Det känns ursprungligt liksom och man känner sig mera samhörig med naturen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s