Julkalendern 2020 – Lucka 21

I dagens lucka sponsrar Vox by Opal med ett signerat exemplar av ”Slagsmål” av Karl Modig. Den här boken behandlar ämnen som kärlek, trauman och våld och handlar om mäns relationer till varandra – på gott och ont.

Om boken:
Det handlar bara om vem som är först. Ett slag kan vara den enda skillnaden som krävs.

Conny har hamnat i en våldsam spiral. Han behöver gemenskapen som Ibrahim och killarna erbjuder, men med den följer förväntan att ställa upp, oavsett vad. Trots att Conny brottas med sig själv blir valet enkelt. Han är beredd att utstå nästan vad som helst. Vad som helst som gör upp med ett förflutet som inte lämnar honom ifred.

Tävlingsregler
– Vem skulle du vilja ge denna bok till i julklapp? Motivera kort ditt svar i en kommentar till det här inlägget och glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS JOHANNA KARLSTEDT!

31 reaktioner till “Julkalendern 2020 – Lucka 21

 1. Jag skulle vilja ge den till min underbara pappa som alltid finns där och ställer upp för allt och alla. Han precis som jag älskar att läsa. Speciellt deckare och spänningsromaner

 2. Jag skulle först vilja att min sambo läste den, sedan skulle jag vilja att hans jobbarkompisar läste den och att de sedan skulle diskutera den tillsammans. Maskulinitet och allt vad det innebär är något som behöver diskuteras och lyftas upp och kanske framförallt av ”vanliga” män.

 3. Det här låter som en bok som skulle passa min lillebror Erik riktigt bra. Han skulle nog älska den och bli riktigt glad.

  Kram Sanna

 4. Den här boken skulle jag med glädje ge min kusin som precis börjat gymnasiet. Tror han skulle gilla den och förstå hur viktigt det är att man följer sin inre kompass för att må bra i längden. Det är lätt att falla för grupptrycket i den åldern, men så värdefullt att inse att i en bra relation råder inget tvång eller våld.

 5. Till min lillasyster som har tvååriga tvillingar och kan behöva lite spänning och ensamtid

  1. Jag skulle vilja ge den till min man i julklapp, han behöver stänga av tv:n och läsa en bok istället. Efter honom skulle jag så klart läsa den för att sedan lämna den vidare till kollegor som är bokfantaster.

 6. Den här boken skulle jag vilja ge till min sambo, det skulle vara nyttig läsning för honom, som funderar mycket på manliga relationer.

 7. Till alla tolvåriga killar
  i vårt stolta avlånga land:
  Höj gärna din röst,
  men aldrig i vrede din hand.

 8. Den bok skulle min man kunna bli nyfiken på därför skulle jag vilja ge den till honom. Han läste mycket för, men nu lyssnar han på radio eller kollar på serier istället innan han somnar. Denna bok skulle dock fånga hans intresse.

 9. Jag vill ge den till min sambo. Han är inte en person som läser särskilt mycket men denna tror jag han skulle uppskatta.

 10. Maken. Även om han inte är av samma skrot och korn som huvudpersonen i boken kan det väl vara nyttigt att reflektera?

 11. Den här boken skulle jag först läsa själv, och sedan ta med den till jobbet, på ett stödboende för ungdomar 16-21 där jag skulle uppmuntra ungdomarna att läsa den. =)

 12. Min systerson som lätt hamnar i bråk i skolan och drömmer om att bli mwa proffs tror jag det heter när dom sparkar och slår barandra blodiga på tv. Han borde säkert läsa den här boken istället. Kanske kan han komma på andra tankar

 13. Jag skulle ge boken till mitt syskon barn. Hon har det lite kämpigt och har två kompiskretsar, en bättre och en sämre, och tyvärr lockar den sämre alltför mycket. För det är där det händer saker. Vi försöker med allt att få hon att välja den bättre kretsen. Om hon läste boken får hon en till infallsvinkel att förhålla sig till och den vägen kanske når fram. Vill inte att den underbara kloka tjejen ska hamna fel i början på sitt liv. Det förtjänar hon inte. Och ja, min syster (dvs hennes mamma) gör precis ALLT som du kan tänka dig så inga dömmande om att föräldrar som.inte bryr sig, föräldrarnas fel, osv..

 14. Jag tror att min bror skulle tycka om boken för att ämnet är intressant. Sen lånar jag den av honom 😊

 15. Jag skulle ge boken till mig själv.
  Då jag i morgon fyller år (22/12) skulle det vara trevligt.

 16. Till min älskade son som lindom jag älskar att läsa, sen skulle jag vilja låna den.

 17. Vill ge den till en tjej som tycks behöva den. Kanske det finns nåt tips/nån insikt i boken som kan hjälpa henne att bryta detta mönster?

 18. Jag skulle ge boken till min syster, hon älskar att läsa och är dessutom otroligt intresserad av normer och könsfrågor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s