Julkalendern 2020 – Lucka 24

Så var det äntligen julafton och det är dags för den här kalenderns sista lucka. Idag är det jag själv som sponsrar med ett presentkort på Akademibokhandeln värt 300 kronor. FRÅN MIG, TILL ER – GOD JUL!

Tävlingsregler
– Gå in och följ mig (@nilmasbokhylla) på Instagram.
– Vem skulle ni helst vilja ge en julklapp i år och vad skulle det i så fall vara? Kanske en kollega, en nära vän, en familjemedlem eller någon annan. Motivera även varför just denne skulle få din julklapp. Detta gör ni i en kommentar till det här inlägget. Glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS HENRIK!

46 reaktioner till “Julkalendern 2020 – Lucka 24

 1. Helst av allt villl jag ge min mor en fin julklapp, en bok så tjock så att den varar tills vi alla kan umgås igen och så spännande att den håller henne glad och upptagen så länge.

 2. Min älskade mamma! Hon kommer få en ergonomisk sovkudde då hon ofta känner sig stel i nacke och axlar. För mig är det viktigt att hon är glad och mår bra. Så tycker verkligen hon förtjänar detta då hon alltid finns där för mig och stöttar mig i allt.

 3. Jag tycker att jag själv förtjänar en julklapp! Hela året har jag kämpat för mina barn med utredningar på BUP och slagits med näbbar och klor för att de ska få en så bra vardag som det går. Så jag och min man förtjänar en julklapp var! En natt på spa/hotell vore drömmen! Få vakna i lugn och ro, frukosten serverad och bara slappa. Drömmen! Följer på Insta som @lotlu

 4. Jag tycker att mina fina morföräldrar, båda 80+are, förtjänar alla julklappar i världen faktiskt.
  De har alltid stöttat och månat om mig och min bror sedan vi var små och tagit med oss på åtskilliga utflykter och upplevelser. Nu är de tyvärr lite skröpliga båda två och har suttit i självvald karantän sedan i mars. Som tur är klarar och gillar båda fortfarande att läsa, så det jag skulle vilja ge dem är faktiskt dagens förträffliga vinst om fru Fortuna, läs du Malin, är på min sida. 😉 Då kan de själva glatt och smittsäkert klicka hem varsin bok från favoritbokhandeln. ❤

 5. Min son skulle fått den. Han missar så mycket när han är utan förskola så länge. Att få några nya böcker hade varit kanon för honom, det hade främjar både hans språk och hans fantasiförmåga.

 6. Jag skulle vilja ge min syster en (miljövänlig) helikopterresa från London så att hon kunde komma hem och fira jul med oss.

 7. Jag skulle vilja ge julklappar till mina kollegor som sliter och jobbar på sjukhuset med detta corona-virus. Själv är jag hemma föräldraledig och känner mig lite smått ohjälpsam.

 8. Jag skulle vilja ge en till en person som stod mig nära och aldrig fick någon bara gav. I och för sig var jag liten när hon dog men inte så liten att jag inte saknar henne. Så till min farmor hade jag velat ge en julklapp.

 9. God jul och stort tack för denna fantastiska adventskalender. Mitt insta namn är Prick2 Jag brukar ofta ge många julklappar så grannar, familj, bekanta, vänner, gamla klasskamrater har jag givit julklappar till i år blev nog rekord från min sida med flest antal jag givit, men skulle vilja ge till fler i framtiden samt framförallt någon gång förgylla julen för någon hemlös

 10. Till min mamma som jag delar mitt bokintresse med och som alltid ställer upp när det behövs hjälp med barnen eller när jag fick graviddiabetes så hjälpte hon mig så mycket att få ordning på maten!

 11. En julklapp vill jag helst ge till min mormor som är isolerad i jul pga covid-19. Världens finaste och snällaste mormor som alltid är glad! Älskar henne!

 12. Jag hade givit min dotter det, hon och hennes man har fått jobba hemifrån så länge nu och de hade behövt något för att kunna bryta vardagen lite

 13. Min bästa vän Sara skulle få en julklapp för att muntra upp henne. Hon har varit sjuk nästan hela 2020 och vi har inte kunnat träffas. Henne vill jag ge en riktigt spännande bok.

 14. Min älskade pappa. Han är liksom familjens trygga punkt. När mamma fick bröstcancer och opererade bort ett bröst, gick igenom cellgifter och strålning. Då tappade hon både hår och psykisk hälsa. Då fanns pappa där för att stötta både praktiskt och mentalt. Honom vill jag unna en weekend tillsammans med mamma, där de får njuta utan en massa måsten. (Följer på insta)

 15. Vore klart toppen att få vinna
  Skulle glatt överraska käresta kvinna
  Hon troligen ny bok införskaffa
  Sen tror jag nog svärmor den skulle haffa
  Så hoppas turen ha
  Skulle bli så gla
  God Jul & Gott Nytt År
  Önskar jag att alla får

 16. Mina båda barn skulle jag ge en speciell julklapp till. Det är så konstiga tider och de har varit så duktiga med att tvätta händerna, försöka förstå varför de inte kan få träffa mormor och morfar och farmor och farfar. De är så fina små barn som jag vill ge en speciell jul i en konstig tid!

 17. Min man som är svårast att ge till men , att han själv får välja en engelsk bok är nog den absolut bästa klappen han kan få när jag tänker på det.

 18. Min mamma som börjar närma sig 90 år älskar fortfarande att läsa, men har lite svårt att ta sig ut numera, så det vore jättekul att få ge henne fler böcker :) Följer på insta som jerkanilsson :)

 19. Jag skulle vilja ge den till en kollega, som jag trivs att jobba med men som jag nog egentligen inte känner så djupt. Mellan raderna kan jag höra att hon har det ganska tufft ekonomiskt men det är inget hon talar högt om. Tänk då att då ge denna klapp rill henne så hon verkligen kan då unna sig något till sig själv.

 20. Den jag vill ge en julklapp till men inte kan är morfar. Han gick bort för flera år sedan. Han hade fått en förstoring av något foto jag tagit eftersom foto var ett intresse vi delade.

 21. Min son vill jag ge en julklapp till i år, om jag hade vunnit presentkortet hade jag köpt lite härliga barnböcker till honom :) Det är hans första jul så det är lite speciellt.

 22. Jag skulle vilja ge en extra julklapp till mina föräldrar som under hela pandemin varit väldigt noga och lyckats hålla sig friska. De tycker såklart det är tråkigt, men ser en ände på det nu. Så en julklapp med lite extra gott och kanske lite filmer, böcker och puzzel så de har något att pyssla med innan våren kommer.

 23. Jag skulle vilja ge en julklapp till mina föräldrar i form av en spa övernattning någonstans. Det har varit tillsammans i 32 år och gifta i 19 år. De tar sällan tid för varandra på tu man hand, och de tycker jag är viktigt och de är något jag tror de skulle behöva i mellan varven.

  Kram Sanna

 24. Jag skulle vilja ge min mamma en hund. Så hon kommer ut o har sällskap på promenaden.

 25. Gubbvännen, 81 år, på demensboendet. Det enda som är värt att ge nu är tid och närhet. Böcker går inte, inte TV, inte ens samtal. Jag brukar sjunga psalmer och han nynnar med, för melodierna sitter! Ibland tar vi en kort promenad för att andas in frisk luft, se rymden och stärka ben och rygg.

 26. Vill ge en julklapp till personalen på äldreboendet där min dementa mormor bor och efter som de är många borde det vara ätbart eller lotter

 27. Till bilverkstad personalen som jobbade över igår dagen före julafton för att jag skulle få min bil till jul. En guldklocka var är dom bärda men det har jag inte råd med så det får i så fall bli var din bok om snygga bilar.

 28. Jag hade valt att ge en extra julklapp till min fru, av den enkla anledningen att hon förtjänar det. Hon har haft fullt upp detta år och jag hade velat visa min och barnens uppskattning lite extra genom att ge henne ett smycke som hon har önskat sig.

 29. Ja skulle vilja ge detta till min vän som fick cancer förra året o i denna tid får hon inte träffa någon och idag sitter hon själv. Det gör så ont i hjärtat! Hon skulle bli glad och kunna få köpa sig lite böcker.

 30. Jag skulle vilja ge min mamma en extra julklapp som kämpar på i dessa Corona tider och är på dialys 3 ggr i veckan så därför har jag varit och hämtat take away julmat till henne idag som en extra julklapp och som en extra överraskning 😍❤ Min mamma älskar även att läsa böcker, precis som jag, så vinner jag så ska även hon få välja ut en bok som hon vill läsa. Vill passa på att önska dig En God Jul!

 31. Jag skulle vilja ge min svärmor en extra stor julklapp för att hon är en enastående människa med så stor ömhet och tro på människors goda innersta väsen. Hon smittar en med livslust och glädje.

 32. Min mormor 93 år som fortfarande bör hemma. P g a corona har Hon inte kunnat umgås med någon sen mars. Hon förtjänar många julklappar!

 33. Min mamma! ❤ Hon har inte längre så starka nypor, så till henne önskar jag (och har slagit in) praktiska köksredskap.

 34. Jag skulle gärna ge min läskompis som är 93 en julklapp 🙂 Nu är det länge sedan vi träffades, det känns lite hopplöst. Jag skickar dock böcker och tidningar, matkassar osv 🙂 Så, detta vore perfekt!

 35. Jag skulle vilje ge min syster en spa-helg i julklapp. Hon bor numera på andra sidan jorden, i Australien, och jag saknar henne otroligt mycket.

 36. Jag skulle vilja ge min svärmor en julklapp, och det skulle vara böcker framförallt. Hon läser det mesta med god aptit, och detta året har böckernas värld varit en verklighetsflykt och lite av en terapi för henne. Min svärmor är underbar, snäll och omtänksam så detta är hon värd! ❤

 37. Till min fine prins Pierre skulle jag vilja ge en fin julklapp. Han som är mitt stöd genom alla väderlekar! Har just kommit hem från sjukhusvistelse och har inte kunnat ordna någon julklapp så det skulle kännas alldeles extra fint!

  God Jul💝⭐️🎄

 38. Jag hade velat ge min pappa en julklapp som skulle bestå av en stor julkram!
  Problemet är att min pappa gick bort i mitten av september så det här är en jul som är speciell på så många sätt.
  Just nu är jag glad att imorgon är en annan dag.

 39. Skulle vilja ge en julklapp till min brevvän i Österrike, som har haft det jobbigt det senaste året. Om det finns någonting som kan muntra upp henne så är det en bra bok, vilket vi båda skulle behöva, haha!

 40. Till min mormor som jag inte träffat på ett år. Hon fyllde 89 år i år och hade så gärna velat ge henne en julkram och en julklapp!

 41. Jag skulle vilja ge mina svärföräldrar en härlig weekend i Stockholm som julklapp. Detta år har ju inte varit som andra. Vi har bara träffats en enda gång i år på grund av pandemin och de håller sig hemma i karantän men när det blir fritt fram igen, då vet jag att de vill resa runt och upptäcka, gå på museum och konstutställningar, äta gott på restaurang och besöka bokantikvariat och annat. För allt detta är ju huvudstaden perfekt!

 42. Jag skulle gärna vilja ge min mamma som är 82 år ett långt liv och bättre hälsa i julklapp. Och gärna även immunitet mot corona och andra otyg. För just nu kan jag och barnen inte fira jul och hälsa på henne på vanligt sätt, bara på distans. Nu förstår man verkligen att julklappar inte behöver vara materiella.

 43. Jag skulle vilja ge en träningsresa till min kära vän som sliter hårt i livet och älskar att träna! Jag skulle följa med och ha en läsresa 😉

 44. Min kompis med 5 barn som just flyttat mitt i julstöket. Hon skulle få barnpassning och en dag på spa som hon behöver.

 45. Drömmen vill vinna detta presentkort till min fina syster som så gärna vill köpa björnstad boken har hon länge velat läsa , vill övverska världens finaste syster denna jul med någonting fint 💙💙💙💙

 46. Skulle vilja ge en julklapp till min nära vän som jag nu dessutom är kollega med! Ett intresse vi båda har är att läsa, så att kunna ge henne en härlig bok att läsa efter en jobbig dag på sjukhuset hade varit perfekt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s