Bokomslag – A Darker Shade of Magic

Eftersom jag nyligen läst och älskat den här boken tyckte jag det passade bra att visa lite olika utgåvor av ”A Darker Shade of Magic” av V.E. Schwab.

*Den amerikanska originalutgåvan, utgiven av Tor Books 2015. Det är denna utgåva jag har här hemma och jag har aldrig riktigt tyckt om omslaget, även om jag nu förstår det. Jag tycker att det är lite tråkigt.

*Det brittiska paperbackomslaget, utgiven av Titan Books 2015. Det här är för mig mer estetiskt tilltalande än det amerikanska.

*Collectors Edition, utgiven av Tor Books 2017. Detta omslaget gjorde sig bättre i svart men eftersom det blir ”fel” färger blir det lite fel i mina ögon.

*Den persiska utgåvan, utgiven 2017. Jag gillar att Lila och Kell står i fokus, och att den visar öppningen till fyra olika världar. I övrigt är det inte ett omslag som faller mig i smaken.

*En kinesisk utgåva, utgiven 2018 av 重庆出版社. Jag gillar kartan men hade gärna sett att den nedre halvan såg annorlunda ut.

*Tysk utgåva, utgiven 2017 av Fischer Tor Verlag. Inte så jättespännande.

*Fransk utgåva, utgiven 2017 av Lumen. Jag gillar att Kell och Lila är i fokus men samtidigt tycker jag att de tar för mycket plats. Det blir lite platt och omslaget säger egentligen ingenting.

*Bulgarisk utgåva, utgiven 2017 av EMAC. Den här tycker jag var ganska häftig. Kartan är med, Kell är med, färgerna är med.

*Indonesisk utgåva, utgiven 2019 av Gramedia Pustaka Utama. Ett intetsägande omslag i mina ögon och jag gillar inte typsnittet. Illustrationen faller mig inte heller i smaken.

*Italiensk utgåva, utgiven 2017 av Newton Compton Editori. Mycket likt det brittiska omslaget men en sämre variant. Gillar inte typsnittet.

*Serbisk utgåva, utgiven 2018 av PUBLIK PRAKTIKUM. Det här var en snygg tolkning av originalet, men den sticker inte ut så mycket.

*Portugisisk utgåva, utgiven 2021 av Galera. Kanske det tråkigaste och mest intetsägande av dem?

Vilken gillar ni bäst?
Jag har svårt att välja en faktiskt men om jag måste blir det nog det brittiska eller det bulgariska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s