Systern av Mikaela Bley

Födelsedagsmiddagen hemma hos familjen Gyldenstedt är på väg att avslutas. Kaffe och avec serveras i salongen när tjock rök letar sig in bland gästerna. Elden sprider sig snabbt i den fyrlängade skånegården utanför Malmö. Artonåriga Märtha dras ut ur lågorna och familjen Gyldenstedts liv slås i spillror när de inser att deras yngsta dotter är död. Mördad.

Utredarna Henrik Hedin och Leia Kaplan på Grova brott i Malmö kopplas in i mordutredningen och nystar upp en sanning som ligger väl dold under år av tystnad och rädsla – och som sträcker sig långt förbi stengärdet och de böljande rapsfälten i det skånska landskapet.

Nu var det ett tag sedan jag läste första boken i den här serien, Död för dig, men jag minns att jag tyckte att den kröp lite under skinnet på mig. Den här uppföljaren har jag längtat lite efter då jag såklart ville läsa mer om Henrik och Leia.

I den här boken kastas vi direkt in i handlingen och förstår att det är något som inte stämmer. Vi får läsa utifrån tre olika perspektiv. Dels är det advokaten Andreas, dels Frances som gömmer sig och sin familj för någon och såklart även Leia och Henrik. Till en början kan man undra vad dessa egentligen har gemensamt men mot slutet blir det allt mer klart.

Jag uppskattar karaktärerna och tycker att det är intressant att läsa om hur Leias och Henriks relation utvecklar sig, både privat och som kollegor.

Jag upplever både den första boken och den här som ganska oförutsägbara. Det finns många olika potentiella förövare och Bley har skapat karaktärer som spär på den här känslan av att man inte riktigt vet vem det kan vara. Boken är spännande och svår att lägga ifrån sig när man väl är inne i den men jag känner inte riktigt att den når upp till samma nivå som Död för dig. Det här är dock en serie jag kommer att fortsätta med.

Tack till Norstedts för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 3/5

Författare: Mikaela Bley
Serie: The Killer #2
Utgivningsår: 2023
Förlag: Norstedts
Utläst: 27 januari 2023
Finns hos: Adlibris | Bokus

Tidigare delar i serien:
Död för dig (The Killer #1)

Andra som bloggat om boken:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s