Paganinikontraktet

Titel: Paganinikontraktet
Författare: Lars Kepler
Utgivningsår: 2010
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Handling:
Paganinikontraktet handlar om oklarheterna och misstankarna kring två olika brott. Först hittas en kvinna på en båt, dränkt, men det finns inte ett spår av vatten på henne. Därefter hittas generaldirektören för ISP hängd i taket i sin lägenhet men det är något som inte stämmer.. inte en enda möbel finns inom avstånd så hur har han kommit upp?

Polisen Joona Linna (som vi lärde känna redan i Keplers första bok) finns i spetsen tillsammans med Saga Bauer från Säpo och historien ä’r långt mer komplicerad än vad de först hade kunnat tänka sig. Hur hör egentligen självmord, en mystiskt dränkt person ihop med bränder, explosioner och polismord?

Omdöme:
Jag gillade den förra boken av Kepler men den här är snäppet bättre. Jag var lite skeptisk till en början men ju mer jag läste, desto mer fastnade jag. Den sista kvällen/natten blev det väldigt få timmars sömn kan jag meddela ;)

Mitt betyg: 4/5

Andra böcker i samma serie:
Hypnotisören, 2009
Eldvittnet, 2011

6 reaktioner till “Paganinikontraktet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s