Där ingen har gått

Titel: Där ingen har gått
Författare: Melanie McGrath
Utgivningsår: 2012
Förlag: Wahlström & Widstrand
Finns hos: AdlibrisBokiaBokus

En recensionsbok från Wahlström & Widstrand, läs mer här!

Handling:
Edie Kiglatuk är halvinuit och arbetar som lärare och guide i Arktis. Tillsammans med två män ger hon sig ut på en expedition som får ett blodigt slut. En av männen skjuts till döds men det hela avskrivs som en olyckshändelse orsakad av honom själv. Varken Edie eller den andra mannen, Taylor, såg hur det gick till men Edie är djupt skeptisk. När hennes styvson Joe hittas död i sin säng tillsammans med en tom karta piller blir hon ännu mer skeptisk. Till slut får hon polisen Derek att lyssna på hennes misstankar och de inleder en jakt på sanningen.

Omdöme:
Efter bara ett par sidor undrar jag varför Edie är så aggressiv mot allt och alla? Hon hugger direkt och jag förstod aldrig riktigt varför det var viktigt, bortsett från att man förstod att hon var ovän med sin svåger. I början får man också först bekanta sig med den arktiska maten, t.ex jäst valrosstarm. Jag är inte känslig för mycket och jag fattar att det är sånt man äter där men jag tycker inte det är jättetrevligt att läsa om. Från början blev jag också lätt förvirrad då alla har väldigt annorlunda namn och de flesta börja dessutom på S, svårt att hålla isär de olika karaktärerna.

Det jag gillade med boken var dock miljön som inte liknar något jag har läst tidigare. Arktis är en helt annan värld för mig så det var lite spännande att läsa om. Jag tyckte också boken hade helt okej språk och kapitlen var helt okej långa!

Mitt betyg: 2/5

2 reaktioner till “Där ingen har gått

  1. Oj! Den här har jag liggandes hemma, oläst. Jag trodde att den skulle vara jättebra men det känns ju inte så nu… Men det är bra, tycker jag inte om den efter 50 sidor så kan jag ha din recension i bakhuvudet och avbryta utan att vara rädd att gå miste om något. :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s