Rör mig inte!

”Min beröring är makt” står det bland annat på baksidan av denna ungdomsdystopi. Jag hörde om den för inte allt för längesedan och blev supersugen på att läsa. Nu har jag gjort det och här kommer min recension.

Titel: Rör mig inte!
Författare: Tahereh Mafi
Utgivningsår: 2012
Förlag: B Wahlströms
Finns hos: AdlibrisBokiaBokus

En recensionsbok från B Wahlströms, läs mer här!

Handling:
Rör mig inte! utspelar sig i en dystopisk framtid där Återetablissemanget tagit över makten och försöker förändra världen efter att den gått under av miljöförstöring och kommersialism.

17-åriga Juliette har suttit inlåst i 264 dagar på grund av att alla antyder att hon är ett monster. Genom sin beröring kan hon nämligen döda andra människor och det har Återetablissemangets ledare planer på att utnyttja. Innan Juliette slipper ur cellen får hon sällskap av Adam, som hon känner igen sedan barndomen. När hon sedan inser att Adam är en av ledaren Warners soldater blir hon förvirrad. Warner vill ha Juliette vid sin sida men samtidigt dras hon till Adam och hon tvingas välja mellan att bli ett vapen för Återetablissemanget eller att slåss mot dem.

Omdöme:
Det här är verkligen en bok som är omöjlig att lägga ifrån sig! Jag fastnade redan från första sidan och ville bara ha mer och det mest irriterande nu är väl att det är en halv evighet innan nummer två i serien släpps (februari 2013 på engelska). Det enda jag egentligen hade läst om boken innan jag gav mig på den var att det skulle vara en korsning mellan Twilight och X-Men och vart Twilight-jämförelsen kommer ifrån har jag ingen aning om. Jag tycker inte alls att man kan koppla det till Twilight (eller för den delen Hungerspelen som också förekommit) och X-Men har jag ingen uppfattning om. Det är en välskriven ungdomsbok med en riktigt bra story och den känns äkta!

Det enda som möjligen störde mig i början av boken var de understrukna orden men jag lärde mig snabbt att det var en särskild del av boken och till slut såg jag knappt det.

Mitt betyg: 5/5

3 reaktioner till “Rör mig inte!

  1. Jag läste ut den igår och jag älskade den från första sidan fram till de sista 50 sidorna. Jag ser verkligen X-men liknelsen och det blir alldeles för mycket. Grymt besviken på slutet faktiskt :(

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s