Solstorm

När jag såg Åsa Larsson i Babel för ett par veckor sedan blev jag väldigt nyfiken på hennes böcker. Nyligen kom hon ut med femte boken i serien om Rebecka Martinsson men jag börjar såklart från början med Solstorm.

Titel: Solstorm
Författare: Åsa Larsson
Utgivningsår: 2009
Förlag: Bonnier Pocket
Finns hos: AdlibrisBokiaBokus

Handling:
Juristen Rebecka Martinsson kommer ursprungligen från Kiruna men bor nu i Stockholm. En dag ringer dock hennes barndomskompis Sanna och vill ha hennes hjälp och plötsligt befinner hon sig i det förflutna igen. Sannas bror Viktor, en pastor i Kiruna, har blivit brutalt mördad i Kristallkyrkan och bevisen hittas hemma hos Sanna. Trots att Rebecka inte är brottmålsadvokat tar hon på sig rollen som Sannas advokat och blir samtidigt mer eller mindre hotad av någon som inte vill att hon ska luska i deras affärer. Till slut är hon farligt nära sanningen.

Omdöme:
Till att börja med tyckte jag att det tog lite väl lång tid innan det faktiskt hände något. Visst, mordet skedde precis i början av boken men utredningsarbetet gick väldigt långsamt. Dessutom kan jag inte låta bli att störa mig på vissa delar av språket, t.ex ”det vart afton”.

I övrigt tycker jag att det är en helt okej bok men den är inte superspännande och jag tycker den har vissa brister. Däremot ser jag fram emot fortsättningen för jag gillade verkligen Rebecka Martinsson och dessutom vann nästkommande bok, Det blod som spillts, pris för bästa svenska deckare det år den släpptes så förväntningarna är höga.

Mitt betyg: 3/5

7 reaktioner till “Solstorm

  1. Åsa Larsson är en bra berättare och kul att alla deckare inte utspelar sig i storstäder.. Hon har gedigen religiös bakgrund från barndomens Kiruna och med tre präster inblandade kan ju språket bli typ ”det vart afton”.

    P.S.
    jag har en liten utlottning

  2. Jag har inte läst någon av hennes böcker, men hon verkar vara väldigt poppis hos många läsare. Jag får väl kanske testa, Tack för tipset:)

  3. Sv: Ja alltså, jag tyckte verkligen det var waste of time men som tur så tog det inte så lång tid att läsa. Men om jag får säga mitt så kan du nog prioritera andra böcker före Ohlssons bok.

  4. Åh, jag som gillade Solstorm jättemycket! Sedan har det gått lite upp och ner för mig med hennes böcker, medan den senaste var riktigt bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s