Tematrio – Yrken

I veckans tematrio vill Lyran att vi berättar om tre böcker som skildrar huvudpersonernas yrken. Jag tror att det finns en ganska bra hög med såna böcker men här är i alla fall tre karaktärer vars yrken jag finner väldigt spännande.

1. Jonas Lerman, huvudpersonen i Jenny Milewskis ”Skalpelldansen”, är författare och det är en mycket stor del av boken. Man får ta del av en del tankar och processen kring att skriva en bok.

2. Jag kan inte låta bli utan måste även ta med Elly Griffiths karaktär Ruth Galloway som är arkeolog. Jag vet inte särskilt mycket om arkeologi och av den anledningen kanske just hennes yrke är mer intressant för mig.

3. Sist men inte minst väljer jag faktiskt Liza Marklunds böcker om kvällstidningsreportern Annika Bengtzon. Journalistyrket är jag väldigt nyfiken på och har egentligen alltid varit.

2 reaktioner till “Tematrio – Yrken

  1. Ruth Galloway, ja! Har andra boken i serien liggande i högen med låneböcker, kanske blir den läst under veckan. Gillade verkligen den första boken!

  2. Marklunds alla böcker har jag läst och tycker dom är jättebra. De andra du tipsar om har jag däremot inte läst men de låter intressanta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s