Själlös

Själlös är en sådan bok där jag inte har läst en enda negativ recension, åtminstone inte på de bokbloggar jag besöker dagligen. Jag har aldrig läst någon bok med vampyrer och/eller varulvar men tänkte ge den ett försök.

Titel: Själlös
Författare: Gail Carriger
Utgivningsår: 2012
Förlag: Styxx Fantasy
Finns hos: AdlibrisBokiaBokus

Ett recensionsexemplar från Styxx Fantasy, stort tack!

Handling:
Miss Alexia Tarabotti är själlös och en 26 år gammal ungmö. Att vara själlös innebär att hon kan neutralisera krafterna hos övernaturliga, till exempel vampyrer. På en tillställning blir hon attackerad av en vampyr som inte lärt sig vett och etikett och Alexia gör ett försök att försvara sig men dödar honom av misstag. Varulvarnas alfahanne lord Maccon kommer senare till hennes undsättning och försöker släta över händelsen utan att nämna hennes namn i media. Det verkar handla om en utbrytarvampyr men när de undersöker saken närmare visar det sig att vampyrer på sistone har försvunnit. Är det en slump eller har det något med händelsen att göra? Samtidigt visar lord Maccon ett stort intresse för miss Tarabotti.

Omdöme:
Det är en väldigt intressant twist i den här storyn tycker jag. Kombinationen övernaturliga och brittisk överklassmiljö är riktigt bra och jag gillar de små detaljerna som gör att man kan fantisera ihop t.ex kläderna i huvudet. Kläder, hattar och accessoarer får ganska mycket plats i boken och det gör ingenting alls, snarare tvärtom. Och blandat med detta är det som sagt övernaturlighet i form av vampyrer, varulvar och även en släng av spöken.

Miss Tarabotti var en väldigt spännande karaktär med skinn på näsan, samtidigt som man gärna tyckte lite synd om henne i och med hur hon blev behandlad av sin familj. Lord Maccon kändes så himla charmig men samtidigt ville han inte göra sig av med sin alfahanneattityd. Även Miss Hisselpenny, professor Lyall och lord Akeldama var bra karaktärer på sina egna små vis.

Vad är det då som gör att den här boken inte får full pott? Ja, den är egentligen inte så långt ifrån men i vissa perioder i boken är det lite utdraget och långtråkigt. Jag tyckte också att det var lite svårt att fastna i början och det var först någon gång vid sida 70 som jag började gilla den starkt och helst inte ville släppa den. Hur som helst så rekommenderar jag den varmt och ser verkligen fram emot fortsättningen!

Mitt betyg: 4/5

3 reaktioner till “Själlös

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s