Chanslös

Första boken i den här serien var svår att lägga ifrån sig och jag gick därför väldigt snabbt att läsa. Jag gillade Alexia Tarabotti direkt och ville såklart läsa även den här när den kom ut. Här kommer min recension av del två.

9173552569

Titel: Chanslös
Författare: Gail Carriger
Serie: Parasollprotektoratet #2
Utgivningsår: 2012
Förlag: Styxx Fantasy
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Recensionsex. från Styxx Fantasy, stort tack för det!

Handling:
Alexia, numera lady Maccon, trivs bra med tillvaron och som nygift men detta ska snart ändras. Hennes man blir allt mer hemlighetsfull och en farsot drar in över London som gör att vampyrer blir vanliga människor igen, varulvarna inte kan bli vargar och spökena försvinner helt och hållet. Är det en sjukdom eller vad beror det på? När lord Maccon utan förvarning ger sig av till Skottland till sin gamla flock bestämmer sig Alexia för att följa efter, men det blir allt annat än en lugn resa.

Omdöme:
Början på den här boken tyckte jag var lite seg men när historien väl tog fart, då var det nästan jobbigt att behöva lägga ner boken för att sova. Att läsa ytterligare en bok om frispråkiga Alexia Tarabotti är bara det en fröjd! Vad gäller de andra karaktärerna blev jag otroligt irriterad på både Ivy Hisselpenny (kan man bli mer pryd?!) och Alexias syster miss Loontwill (henne kunde Carriger för övrigt skippat helt utan att det hade haft någon större inverkan på historien) och jag tyckte också det var synd att lord Maccon inte hade en större plats i boken men samtidigt fann jag madame Lefoux spännande. Några från första boken fick alltså stå tillbaka lite för att släppa in fler karaktärer och det är väl bra!

Boken gick snabbt att läsa, som sagt, och jag väntar ivrigt på att del tre ska dyka upp nu till våren. Den här boken avslutades ju med en rejäl cliffhanger så det är nog fler än jag som kommer slänga sig över tredje boken i serien.

Mitt betyg: 4/5

9 reaktioner till “Chanslös

  1. SV: Ja såg att den hamnade på top 10 listan det är ju verkligen inte dåligt! Så jag hoppas att jag gillar den så mycket som du :D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s