Jag är Ozzy

Första boken som blev läst i april månads biografitema blev den här, Jag är Ozzy av Ozzy Osbourne. Jag började först lyssna på Ozzy som soloartist i 13-årsåldern och därefter blev det även Black Sabbath.

jag-ar-ozzy

Titel: Jag är Ozzy
Författare: Ozzy Osbourne
Utgivningsår: 2011
Förlag: Norstedts
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus

Beskrivning från Adlibris:
Han har levt hårdare än de flesta. Tagit fler droger. Druckit mer sprit. Ständigt varit otrogen. Levt lyxliv och fattigmansliv. Träffat varenda kändis värd namnet. Och nu har han skrivit om hela den cirkus som varit och är hans liv …

”Man har sagt en del galna saker om mig genom åren som ‘Han bet huvudet av en fladdermus.’ Japp. ‘Han bet huvudet av en duva.’ Japp. Men så hör jag saker som ‘Ozzy skulle uppträda i går kväll men han vägrade sätta igång förrän han bitit av huvudena på femton hundvalpar.’ Jag, döda hundvalpar?! Jag älskar hundvalpar och har arton av dem hemma. Fast jag har dödat några kor i mitt liv, det har jag. Och kycklingar

Fast alla galna saker jag gjort hemsöker mig. Varje dag i mitt liv har varit en händelse. Jag har tagit dödliga doser av droger och alkohol i 30 års tid. jag har överlevt ett flygplan som körde in i mig, självmordsöverdoser, anklagelser om mord Och så dog jag nästan en gång när jag körde över ett gupp i marken med min fyrhjuling i snigelfart.

Människor frågar mig hur jag kunnat överleva och jag vet inte vad jag ska svara. Om man hade radat upp alla ungarna på min gata där jag växte upp och frågat vilken av oss som skulle bli 60 år, ha fem ungar, fyra barnbarn och hus i Buckinghamshire och i Bevely Hills, inte fan skulle man satt några pengar på mig. Men här är jag, beredd att berätta min historia, med mina egna ord, för första gången.”

Omdöme:
Det var klart intressant att läsa om Ozzy och hans liv men samtidigt kunde jag inte låta bli att störa mig på hur boken var skriven. Det störde liksom läsningen och det gillade jag inte. Boken gick dock snabbt att läsa och de bilder som fanns kändes verkligen rätt för boken.

Jag har egentligen inte så mycket mer att säga men gillar ni Ozzy så tycker jag att ni ska läsa den.

Mitt betyg: 3/5

2 reaktioner till “Jag är Ozzy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s