Jag ringer mina bröder

Den här boken är en av de nominerade till Stora Ljudbokspriset och jag har varit lite nyfiken på den enda sedan den kom ut. Nu har jag äntligen lyssnat på den och de var en härlig upplevelse det.

jag-ringer-mina-broder

Titel: Jag ringer mina bröder
Författare: Jonas Hassen Khemiri
Uppläsare: Hamadi Khemiri
Utgivningsår: 2012
Förlag: Bonnier Audio
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Handling:
En bomb har precis sprängts i Stockholms innerstad. Romanens jag rör sig oroligt och rastlöst i city. Framför allt talar han i telefon: med sin bror, med sin kusin i Tunisien, med en gammal tjejkompis som han tyvärr blivit alldeles för kär i och börjat förfölja, med Djurens rätt som vill ha hans stöd och med sin mormor som är väldigt ensam och just i dag är 22 år gammal. Polisen kollar in honom. Tror han. Rösterna och blickarna är som en svärm. Och det verkar inte finnas någon utväg.

Omdöme:
Jag visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig av den här boken eftersom den dels är superkort men också för att min tidigare erfarenhet av Khemiri var en bok som jag tyckte mindre bra om. Det är hans bror Hamadi som läser in den här boken och jag fastnade redan efter några minuters lyssnande. Hamadi är en kanonbra uppläsare och passar utmärkt för den här boken, det kanske förklarar prisnomineringen? Det är också en väldigt intressant bok, annorlunda och tänkvärd.

Jag har egentligen inte så mycket mer att säga om den mer än att jag såklart rekommenderar den och gärna då att man lyssnar på den.

Mitt betyg: 4/5

3 reaktioner till “Jag ringer mina bröder

  1. Jag kan tänka mig att den här boken gör sig toppen som ljudbok! Jag tyckte mycket om den i text. Tänkvärd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s