Det enda rätta

Sedan jag gjorde min intervju med Susanne Boll förra året har jag varit nyfiken på henne och när hon då släppte Det enda rätta tidigare i år bestämde jag mig för att läsa den. Det är jag glad att jag gjorde!

det-enda-rattaTitel: Det enda rätta
Författare: Susanne Boll
Utgivningsår: 2013
Förlag: Damm Förlag
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Tack till Damm Förlag för recensionsexemplaret!

Utläst: 24 augusti 2013

Handling:
Helmi arbetar som läkare på onkologen men har tröttnat på att vara den som ger människor dödsbud och tar därför ett beslut som kommer att förändra hennes framtid. Samtidigt står hon inte ut i sitt äktenskap och blir chockad när älskaren Magnus lämnar henne för en annan kvinna.

Isabelle är förskollärare och sambo med Jerker men känner att förhållandet inte kommer någonvart. Hon längtar efter barn men Jerker verkar inte riktigt vara redo, eller? Isabelle kan inte heller låta bli att tänka tillbaka på tiden med Amir, hennes första stora kärlek.

Maria arbetar som psykolog, är gift med Manne och har två barn. När hon en dag upptäcker en knöl i bröstet får hon en sådan dödsångest att hon gör vad som helst för att lindra den. Till slut kommer konsekvenserna av hennes handlande ifatt henne och hotar hennes barn.

Dessa tre kvinnor möts på ett eller annat sätt i historien!

Omdöme:
Till en början funderade jag på om det här verkligen var en bok för mig men tack vare de korta kapitlen drogs jag snabbt in de tre kvinnornas vardag och ville bara ha mer, mer, mer. De tre karaktärerna är så olika men ibland även så lika och det var intressant att läsa om deras liv och val de gjort. Jag gillade även sidokaraktärerna, såsom Anna som blir misshandlad, Reine som arbetar med Helmi och kanske framförallt Dina som jag gärna hade läst mer om.

Det är en psykologisk relationsroman och senast jag läste en relationsroman gillade jag även den så det kanske är en genre att satsa mer på framöver. Om vi pratar om slutet av boken så känns det dels som att det kommer en fortsättning (även om jag inte har hört något sådant?) men också som att historien är slut där. Jag hade dock kunnat läsa mer om kvinnorna och hur det gick sedan!

Det blir med andra ord en bok att rekommendera er!

Mitt betyg: 4/5

6 reaktioner till “Det enda rätta

  1. Den låter intressant! Jag trodde först att det var en deckare och tänkte avstå att läsa boken, men är det en relationsroman vill jag läsa!

  2. Jag tyckte också mer om den här än vad jag trodde att jag skulle göra från början! Så Wihoo ännu en bok vi tycker lika om ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s