Författarintervju: Åsa Schwarz

Det är fredag gott folk och en ledig helg väntar för mig! Det innebär också en ny författarintervju och den här veckan får ni möta Åsa Schwarz.

mfond63651I början av sommaren släppte du boken ”Lust”, kan du berätta mer om den?
– Det är 283 sidor ren och skär svartsjuka, den intensivaste boken jag någonsin skrivit. Dessutom hade jag väldigt kul på kuppen.
– ”Lust” handlar om Sara som är en okänd författare fram tills hon använder en gamla ritual. Egentligen tror hon inte på sådant, men nu går hennes dröm i uppfyllelse. Hon blir en bästsäljande författare och värvas till det stora förlaget. Ofrivilligt dras hon in i ett triangeldrama med den framgångsrika förläggaren Anders. Svartsjukan får henne att åter använda de krafter hon inte trodde fanns. Hennes mörkaste önskningar sätts på pränt.

Hur har ditt arbete med boken sett ut från idé till publicering?
– Mitt förlag, Mix, undrade om jag hade några noveller i byrålådan. När jag letade hittade jag en 10 år gammal berättelse som hette ”Lust”. Det var en av mina personliga favoriter och när även förlaget blev förtjusta kom jag på idén att göra om den till en hel bok. Under tiden jag skrev ”Lust” fick jag en liten pojke. Det var en intressant kontrast att skriva om den mörkaste svartsjukan jag kunde föreställa mig samtidigt som jag hade en söt bebis sovande i knät.

Bortsett från att skriva, vilken är den roligaste delen av författarskapet?

9789186845162

– Jag gillar marknadsföringsdelarna väldigt mycket, speciellt att hitta på helt nya idéer och koncept. Eftersom jag arbetar med it-säkerhet är Internet min bakgård.

Hur tacklar du motgångar?
– Jag surar ihop, köper massor av surt godis, hyr en skräckfilm och tycker synd om mig själv. Dagen därpå gör jag en plan för revansch.

Om du bara fick ta med dig en enda bok till en öde ö, vilken skulle det vara och varför?
– Första delen i ”Sagan om ringen”, det är den enda serien jag klarar att läsa flera gånger. De andra två delarna smugglar jag med mig i en iPad under tröjan.

2 reaktioner till “Författarintervju: Åsa Schwarz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s