Scarlet

16071020SPOILERVARNING OM MAN EJ HAR LÄST TIDIGARE DELAR!

Cyborgen Cinder lyckas rymma från fängelset men blir då även den mest eftersökta brottslingen i landet. Samtidigt försöker Scarlet Benoit leta upp sin mormor som varit spårlöst försvunnen ett tag. Scarlet trodde att hon visste allt om sin mormor men så verkar inte vara fallet och sökandet leder henne till Wolf. Drottning Levana hotar om krig och kejsaren Kai står i princip handfallen.

Jag fastnade inte för den här så snabbt som jag fastnade för Cinder och det var först mot slutet som jag verkligen började gilla boken. Innan dess tyckte jag att den var lite seg och jag tyckte betydligt bättre om Cinders PoV än Scarlets. Scarlet kändes inte alls intressant på samma sätt och det känns som om vi har läst historien förut.

På tal om karaktärer blir vi här introducerade för ett par nya, mormor Benoit, Wolf samt kapten Thorne. Av dessa var det väl Thorne som var mest intressant och han tillsammans med Cinder, ja, ibland kunde man inte låta bli att dra på smilbanden. Det som händer mellan Wolf och Scarlet är ju inget nytt i den här genren men det kommer förhoppningsvis bli intressant i kommande böcker. Jag hade dock önskat lite mer av en twist hos de två karaktärerna.

Jag är absolut glad att äntligen ha fått läsa fortsättningen men jag kan inte hjälpa att jag hoppas ännu mer på Cress. Jag har den här hemma men jag tror jag väntar ett tag till med att läsa den.

Mitt betyg: 3/5

Författare: Marissa Meyer
Utgivningsår: 2013
Förlag: Feiwel and Friends
Utläst: 27 april 2014
Finns hos: Adlibris | CDON | Bokus | The Book Depository | Amazon UK

Tidigare delar i serien:
– Cinder #1

7 reaktioner till “Scarlet

  1. Jag kände precis som du. Gillar Cinder mycket mer än Scarlet. Hoppas att Cress lever upp till våra förväntningar… :)

  2. Pingback: Sammanfattning – April 2014 | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s