Stjärnmärkt

VARNING FÖR SPOILERS OM MAN EJ HAR LÄST TIDIGARE DELAR!

Cate Cahill har anslutit sig till Systraskapet och lämnat sin två småsystrar hemma i Chatham. Inte nog med det, hon har även förlorat Finn. I Systraskapet trivs hon inte och trots påtryckningar från hennes rumskompis vill hon inte gärna umgås med de andra häxorna. Brödraskapet finns dessutom alltid i hennes bakhuvud och det faktum att de kan bli avslöjade vilken sekund som helst skrämmer Cate. När Brödraskapet då drar igång sina genomsökningar efter det omtalade oraklet går ingen säker och fler och fler oskyldiga kvinnor blir torterade och dödade. Cate måste göra något men vad? Och vilka kan hon lita på?

IMG_2222

Första boken började något segt men tog sedan fart efter halva boken. Den här tycker jag var spännande redan från början. Jag ville veta vad som skulle hända med Cate och hennes familj, med Finn och hur Brödraskapet skulle utvecklas.

Jag gillade Cate redan i första boken men tycker att hon tog ett steg tillbaka i den här. Hon blev så väldigt oförsiktig och dessutom försöker hon in i det längsta att tillrättavisa Maura som om hon vore ett barn. Att Maura sedan är grymt irriterande är en annan femma men det gjorde historien lite mer livlig. Jag gillar splittringen som blev och var inte helt förberedd på vem av dem som egentligen var oraklet. Intressant! Det var däremot synd att vi fick se så lite av Zara.

Det var en snabbläst bok och jag längtar nu verkligen efter att få läsa den sista delen i trilogin.

Tack till Rabén och Sjögren för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4/5

Originaltitel: Star Cursed
Författare: 
Jessica Spotswood
Serie: Systrarna Cahill #2
Utgivningsår: 2014
Förlag: Rabén & Sjögren
Utläst: 30 april 2014
Finns hos: Adlibris | CDON | Bokus

Tidigare delar i serien:
– Farlig förmåga #1

2 reaktioner till “Stjärnmärkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s