Legend

15753977Day är Republikens mest eftersökta rymling, June är toppstudent och på väg mot en strålande karriär. När Junes bror Metias hittas död skyller Republiken direkt på Day och det blir June som får uppdraget att leta upp honom och ge honom den dom han förtjänar. Saker och ting förändras dock och allt kanske inte är så svart och vitt som Republiken försöker framhäva.

Redan från början visste man ju i stort sett vad som skulle hända men samtidigt är det nog svårt att försöka dölja det, särskilt när man vet att det är en trilogi. Jag tycker ändå att boken var spännande och det var intressant att följa både Day och June. Eftersom boken har två huvudkaraktärer är den också uppdelad på två berättarröster och jag gillar det. Båda karaktärerna är intressanta och de tror att de är så olika.

Något jag däremot hade svårt för var naiviteten som fanns hos June, men som även finns hos fler. Patrioterna är de enda som har brutit sig loss vad jag förstår men sväljer resten av folket allt med hull och hår? Det känns inte så trovärdigt.

Det finns en del frågetecken efter att ha läst ut den här boken men jag antar att man kan kommer att få reda på detta i kommande böcker. Det är i alla fall en bok jag kan rekommendera om man gillar dystopier.

Mitt betyg: 4/5

Författare: Marie Lu
Utgivningsår: 2012
Förlag: Penguin
Utläst: 3 maj 2014
Finns hos: Adlibris | CDON | Bokus | The Book Depository | Amazon UK

4 reaktioner till “Legend

  1. Pingback: Prodigy | Nilmas Bokhylla
  2. Pingback: Sammanfattning – Maj 2014 | Nilmas Bokhylla
  3. Pingback: Champion av Marie Lu | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s